Puvustus oli poikkeuksellisen aikavievää Spede-elokuvassa – näyttelijä Aku Sipola: "En ole tuollaiseen koskaan törmännyt"

Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria uudessa Spede-elokuvassa – tällaista oli hypätä Veskun saappaisiin 9:27
Katso videolta, minkälainen side Aku Sipolalla on Uuno Turhapuro -elokuviin, ja mikä on hänen ensimmäinen muistonsa Spedestä ja Vesa-Matti Loirista.

Aku Sipola näyttelee Spede-elokuvassa Vesa-Matti Loiria. 

Pertti ”Spede” Pasasen elämästä ja urasta 1960–70-lukujen taitteessa kertova fiktiivinen Spede-elokuva saa ensi-iltansa 29. syyskuuta. Elokuvassa pääroolin näyttelee Riku Nieminen ja Vesa-Matti Loirin roolissa nähdään Aku Sipola

Sipola näki itsekin leffan vasta pari päivää sitten elokuvan kutsuvierasensi-illassa 26. syyskuuta.

– Totta kai omaa työtä on aina todella jännää katsoa. Haluasi keskittyä menemään vain eteenpäin, Sipola kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 28. syyskuuta. 

Roolihahmoonsa Sipola tutustui Jari Tervon  kirjoittaman Loiri-elämäkerran kautta ja katsomalla Yle Areenasta taiteilijan haastatteluita ja sketsejä. 

Materiaalin avulla Loirin maneerit tulivat Sipolalle tutuiksi, mutta hän ei kuitenkaan halunnut täysin lähteä imitoimaan Loiria. 

– Lähdin näyttelemään ja tiputin sinne kohtia, joista katsoja näkee, että tuolla tavalla hän teki, Sipola kertoi. 

Elokuvaa kuvattiin sekä Suomessa että Liettuassa. Puvustajat olivat Liettuasta. 

– He olivat vuokranneet muistaakseni kaikki puvut Barcelonasta. Sieltä tuli rekkalasteittain pukuja, ja sitten kävimme pukusovituksissa Liettuassa. Se oli aikamoinen operaatio. Minulla taisi kesti kuusi tuntia sovittaa kaikki vaatteet, mikä on todella harvinaista. En ole tuollaiseen koskaan törmännyt. 

Katso videolta, minkälainen side Aku Sipolalla on Uuno Turhapuro -elokuviin, ja mikä on hänen ensimmäinen muistonsa Spedestä ja Vesa-Matti Loirista. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat