Mainos

Puutarhatuolien parhaat

Pihan kalustusta suunnitellessa ratkaisee luonnollisesti eniten jokaisen oma maku, mutta käytännön näkökohdat ovat aivan yhtä tärkeitä.

Tulevatko puutarhan tuolit ruokapöydän istuimiksi, lekottelutarkoituksiin vai enemmänkin koristeiksi? Haluanko pihalleni sievää, mutta ehkä vaikeahoitoisempaa maalaisromantiikkaa vai käytännöllisempiä muovituoleja tyylikkyyden kustannuksella?

Perinteinen Baden-Baden, Bali vai pihakeinu?

Jos kalusteet jäävät jatkuvasti sateen armoille ilman katosta, on materiaalivalintaa harkittava tarkemmin kuin katetun alueen kalusteiden osalta. Muovi, alumiini ja juuri nyt suosittu muovi- tai polyrottinki sietävät säitä hyvin. Puulajeista akaasia- ja eukalyptuspuut ovat kestävyytensä ja kauniin värinsä vuoksi pidettyjä ulkokalustemateriaaleja.

Rentoa lomailua riippukeinussa

Riippukeinu koivujen katveessa lienee jokaisen lomailijan kesäinen haave. Fatboyn Headdemock on trendikäs uutuus, joka toimii ilman puita tai erillisiä koukkuja. Keinuun kuuluu tukeva teline, joten sijoituspaikka ei ole ympäristöstä riippuvainen. 140 senttiä leveään ja 280 senttiä pitkään riippukeinuun mahtuu hyvin kaksi aikuista yhtä aikaa.

Fatboyn toinen ulkomalli on perinteisen säkkituolin Fatboy Outdoor -versio, josta on saatavana kahdeksan eri värivaihtoehtoa. Suomessa Fatboyn tuotteita myyvät muun muassa Vepsäläisen liikkeet, Stockmann ja Verkkokauppa.com.

Leppoisasti lepotuolissa

Auringonpalvojille ideaalisin istuin on jalkatuellinen lepotuoli. Helppohoitoinen ja kestävä muovirottinki on nostanut suosiotaan lepotuolimalleissa. Nimensä mukaisesti rottinkia muistuttavat muovirottinkikalusteet ovat edustavampia kuin tavalliset muovikalusteet, mutta hintaluokaltaan silti huomattavan edullisia. Materiaali on käytännöllinen valinta myös keveytensä vuoksi, lepotuolia tulee voida siirtää vaivattomasti sinne, missä aurinkokin on. Esimerkiksi Ikean ja Etolan valikoimiin kuuluu edullisia muovirottinkituoleja.

Sotkan Bali-tuoli on perinteinen verkkopohjainen lepotuoli, helposti säädettävissä ja kevyt liikuteltava. Verkkopohjainen tuoli ei välttämättä kaipaa paksua patjaa pehmusteeksi.

Maalaishenkeä pihakeinussa

Mummolan pihakeinumuistot kuuluvat moneen lapsuuteen. Katetussa keinussa on mukava viettää kesäpäivää lueskellen tai vain maailmanmenoa katsellen. Edullisimpien pihakeinujen hinnat alkavat jo muutamasta sadasta eurosta, mutta hintaa enemmän kannattaa kiinnittää huomiota tukevuuteen ja materiaalien kestävyyteen, keinu kun yleensä ei ole siirrettävissä talven tieltä yhtä helposti suojaan kuin yksittäiset puutarhatuolit.

Kaksin kahvipöydässä

Hauska ja käytännöllinen ratkaisu pihaistuimeksi on Sotkan Kartano Duo -penkki. Kahdenistuttavassa penkissä on keskellä pöytätaso vaikkapa kahvipöydäksi. Idea on toimiva: aamukahvit voi juoda aamuaurinkoisella etupihalla ja auringon siirtyessä rullata penkin iltapäiväksi toiselle seinustalle!

Klassikko pitää pintansa

Vanhan saksalaisen kylpyläkaupungin mukaan nimetty Baden-Baden -tuoli on aurinkotuolien ehdoton klassikko. Entisajan aristokraatteja ja filmitähtiä lienee nykyisin vaikea kuvitella Baden-Baden -tuoliin päivää paistattelemaan, mutta kotipihalla se on kaikessa mukavuudessaan pettämätön auringonpalvojan kesäkaluste.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus

Kuvat: Fatboy, Ikea, Sotka

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.