Puuduttaako parisuhde? Näin palautat kipinän!

Lue suomalaisten parhaat vinkit parisuhteen piristämiseen – ja pelastamiseen.

Joskus parisuhteessa saattaa tuntua siltä, että istutaan illat yhdessä sohvalla sanaakaan sanomatta. Laajassa kyselyssä suomalaiset paljastivat kyselyssä parhaita vinkkejä parisuhteen piristämiseen.

Pitkässäkään parisuhteessa ei tarvitse tylsistyä, jos muistaa kumppaniaan ihastuttavilla eleillä ja päivittäisellä suukolla. Pariskunnan ei myöskään tarvitse viettää vapaa-aikaa aina kumppaninsa kanssa. Parisuhde saa uutta kipinää ja vaihtelua, jos omaa kumppania joutuu välillä kaipaamaan. On kuitenkin myös tärkeää keksiä yhteistä tekemistä ja varata yhteistä aikaa, jos tästä on joskus pulaa.

Välimatkaa ja yhteistä aikaa sopivassa suhteessa:

"Parasta vaihtelua parisuhteeseen tuo ehdottomasti muutaman viikon erossa olo kumppanista. Esimerkiksi toisen osapuolen poistuminen tyypillisistä ympyröistä ulkomaille muutamaksi viikoksi toimii erinomaisesti. Reissussa kasvava ikävä ja tunne jälleennäkemisessä palauttaa viimeistään sen himon, joka suhteessa saattoi olla hetkellisesti kadoksissa!"

"Kannattaa ottaa irtiotto arjen rutiineista ja mennä minilomalle kahdestaan, vaikka ihan vaan omaankin kaupunkiin hotelliin yöksi ja viettää laatuaikaa yhdessä. Hellyttelyloma tekee terää."

"Meidän suhteessa joka kuukausi toinen vie toisen treffeille. Treffit voi olla mitä vain, eikä sen tarvitse edes maksaa mitään. Tärkeintä on, että tehdään jotakin hauskaa yhdessä ilman arjen kiireitä!"

"Pieni välimatka suhteessa aina silloin tällöin, piristää kummasti, kun on saanut kaivata toista."

"Yhteinen ilta ilman lapsia. Suosittelen hyvää ruokaa, viiniä ja rentouttavaa hierontaa."

Pitkässä parisuhteessa saattaa kumppanin joskus ottaa itsestäänselvyytenä. Parisuhde pysyy kuitenkin raikkaana ja pirteänä, jos toista muistaa pienillä teoilla ja hellillä hetkillä.

Pienet huomionosoitukset ja läheisyys:

"Pieni pako arjesta, kahdenkeskinen aika ilman häiriötekijöitä. Kannattaa keskittyä hetkeksi vain puolisoon, myös ajatuksen tasolla. Pienet teot, kosketukset ja eleet viestittävät toisen tärkeydestä ja arvostuksesta."

"Toisen huomioiminen arkena: tekstiviestit, hieronta, pusut, hellyys. Illallinen tai viikonloppumatka ihan kahdestaan, etenkin jos on lapsiperhe."

"Paljon halailuja ja pusuja arkenakin, läheisyys on tärkeä, ei pelkästään seksiä."

"Pitkässäkin parisuhteessa pitäisi muistaa pienten sanojen ja tekojen merkitys. Parisuhdetta piristää kummasti, kun ottaa tavaksi jo ehkä vähän unohtuneet pienet kosketukset ohimennen ja kotiin tullessa halaa ja antaa pusun."

Ajoittain omista ongelmista puhuminen saattaa tuntua vaikealta, mutta parisuhde ei ole toimiva, jos kumppanille ei kerrota omista asioista. Parisuhteen ei kuitenkaan kuulu olla ainoastaan vaikeista asioista puhumista, sillä myös huumorilla on kyselyn mukaan todella tärkeä rooli parisuhteen hyvinvoinnin osalta.

Puhuminen ja huumori:

"Huumori. Jos pinna alkaa kiristää, niin väkisin on käännettävä ärsyttävät asiat naurettaviksi. Arki alkaa taas sujua. Positiivisuudella pärjää."

"Rehellisyys ja luottaminen."

"Yksinkertaisesti: puhuminen! Jos asiat eivät puhumalla selviä, eivät ne selviä kyllä sitten millään muullakaan keinolla."

"Huumori on avainsana onnelliseen ja pitkään yhteiseloon. Osataan nauraa yhdessä, erikseen, toiselle, itselleen."

Kyselyn mukaan yhteisellä harrastuksella ja hauskoilla yllätyksillä saa kipinän takaisin puuduttavaankin suhteeseen.

Yhteinen harrastus ja yllätykset:

"Joitain yhteisiä harrastuksia, keskusteluja ja räpsäkkää seksiä."

"Jokin yhteinen harrastus, myös molemmilla omia harrastuksia."

"Heittäydy puolisosi kanssa tekemään jotain, joka ylittää mukavuusalueenne."

"Minun vinkkini on tehdä elämästä muutoin onnistuneempaa; harrastaa yhdessä, tehdä pois tekemättömät työt, vähentää yleistä stressiä ja nauraa enemmän yhdessä. Hyvässä parisuhteessa seksikin tulee luonnostaan. tärkeämpää on ensin tuntea olonsa hyväksi ja rakastetuksi toisen kanssa."

"Uusien asioiden yhdessä kokeileminen."

Kyselyn mukaan parisuhteessa on erittäin tärkeää kokea kumppanin kanssa uusia asioita. Näitä asioita voi testata hauskojen pelien parissa tai esimerkiksi makuhuoneen puolella.

Pelit ja seksi:

"Parisuhteeseen liittyvät lautapelit. Pelit, joissa kysytään vuoron perään kysymyksiä puolisolta. Peleissä voi oppia toisesta sellaisia asioita, mistä ei välttämättä ole ollut tietoakaan!"

"Uusien, molempia kiinnostavien asioiden kokeileminen niin seksissä kuin arjessakin."

"Huomioi puolisosi joskus toisinaan romanttisilla, joskus erotiikkaa tihkuvilla tekstiviesteillä tai sähköpostilla pienellä fantasiatarinalla, jonka jätät sopivasti kesken, kun tarinassa tulee kohta jolloin puolisosi tulee tarinaan mukaan. Muista koskettaa joka päivä hellästi edes ohimennen puolisoasi ja ainakin yksi suudelma silloin, kun toinen ei sitä odota. Pienikin huomiointi voi saada aikaan ison kipinän ajan kanssa."

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat