Putous-tähden hahmoilla riittää keikkaa – toinen selvästi suositumpi

Hjalliksen keskusteluohjelmana vieraaksi saapunut komedienne Jenni Kokander myöntää, että hahmot alkavat helposti elää omaa elämäänsä.

Jenni Kokander vieraili Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa. Hän kertoi avoimesti työtilanteestaan, rehevämmästä ulkomuodostaan, urahaaveistaan ja lastensa kasvattamisesta.

Putous-ohjelman hahmokisaan Kokander toi yliampuvan venäläisen naisen stereotypian, Svetlana Rönkön vuonna 2014. Nykyään Kokanderin kotona ei Svetlana enää täysipäiväisesti naurata, mutta hahmon syntymiseen myötävaikutti vahvasti näyttelijän lasten reaktiot.

Kokander kertoi MTV.fille, miten hän testasi erilaisten hahmojen toimivuutta.

– Luin tyttärelleni satukirjoja erilaisten hahmojen äänillä. Svetlana Rönkön äänellä lukiessani tyttäreni nauroi katketakseen. Svetlana oli ehdottomasti hänen suosikkinsa, Kokander kertoo hahmonsa synnystä.

Myöhemmin Putouksessa Kokander esitteli Svetlanan anopin, Irma Rönkön, mutta Svetlana on näistä kahdesta ehdottomasti suositumpi hahmo. Kokander keikkailee tapahtumissa edelleen satiinihaalarisen, pörrötukkaisen venäläiskarikatyyrin hahmossa. Paikalleen Svetlana ei ole jäänyt junnaamaan.

"Joka keikalla kymmenen uutta läppää"

– Keikkoja on sen verran että hahmot pysyvät hyvin elossa. Syksyisin hahmokeikoille on enemmän kysyntää kuin keväällä. Ihan tarpeeksi on saanut niitä tehdä. Tykkään tehdä niitä. Se on ikään kuin liveroolipelaamista, näyttelijätär fiilistelee.

– Jos nyt ihmiset näkevät Svetlanan keikalla, niin se on todella pitkän matkan päässä siitä, mitä se joskus on ollut Putouksessa. Olen tehnyt puolitoista vuotta sillä keikkaa.

Suosittu karikatyyrihahmo Svetlana ottaa suorastaan vallan näyttelijästä esiintymistilanteessa. Tämä ei Kokanderia haittaa, päinvastoin.

– Joka keikalla tulee kymmenen uutta läppää tälle hahmolle. Ei minun hirveästi tarvitse niitä keikkoja etukäteen suunnitella. Laitan ne roolivaatteet päälle, ja menen hahmon "sisään" kuuntelemaan, mitä se venakko haluaa milloinkin kertoa, vahvasti hahmonsa omaksunut Kokander kertoo.

Kaikki Hjalliksen jaksot näet MTV Katsomosta.

Jenni Kokanderilla on rento asenne ulkonäköön:

Hjallis perjantaisin kello 21:00 MTV3-kanavalla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja