Putinin kyseenalaistava kanta ilmastonmuutokseen yllätti – "Putin muistutti, että ilmasto on lämmennyt ja viilennyt useita kertoja aiemminkin maapallon historiassa"

Vladimir Putin piti legendaarisen, tunteja kestävän lehdistötilaisuutensa – otti kantaa muun muassa ilmastonmuutokseen ja Trumpin syytteeseen 6:51

Venäjän presidentti Vladimir Putin järjesti tänään perinteisen lehdistötilaisuutensa kotimaiselle ja ulkomaiselle medialle. 

Suorana televisioitava tilaisuus venyy yleensä hyvin pitkäksi, viime vuonna lähes neljään tuntiin. Tänä vuonna tilaisuus kesti lopulta 4 tuntia 25 minuuttia. 

Asiaan perehtyneen MTV Uutiset Liven toimittajan Anna Egutkinan mukaan Putinin puheesta nousivat esille ainakin ilmastonmuutos ja doping-kohu.

– Ilmastonmuutokseen Venäjän presidentti otti hieman yllättäen kantaa, ja kyseenalaisti ihmisen vaikutuksen ilmastonmuutokseen. Putin muistutti, että ilmasto on lämmennyt ja viilennyt useita kertoja aiemminkin maapallon historiassa.

Ja mitä doping-kohuun tulee, niin Putinin mukaan Maailman antidopingtoimisto Wadan päätös sulkea Venäjä neljäksi vuodeksi olympialaisista ja muista arvokilpailuista on epäreilu.

– Putinin mielestä dopingrikkomuksista pitäisi rangaista kyseisen rikkeen tekijää eikä koko maan urheilijoita, Egutkina sanoo.

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi eilen keskiviikkona suuren määrän Venäjän vastaisia pakotteita, jotka koskevat etenkin Venäjän valtionvelkaa.

– Putin ilmoitti, että Venäjä aikoo vastata samalla mitalla kaikkiin Yhdysvaltojen asettamiin uusiin pakotteisiin. 

Venäjällä tapetille nousivat melko erilaiset aiheet kuin ne, jotka ylittivät kansainvälisen uutiskynnyksen. 

Lue myös:

    Uusimmat