Putinin kyseenalaistava kanta ilmastonmuutokseen yllätti – "Putin muistutti, että ilmasto on lämmennyt ja viilennyt useita kertoja aiemminkin maapallon historiassa"

6:51

Venäjän presidentti Vladimir Putin järjesti tänään perinteisen lehdistötilaisuutensa kotimaiselle ja ulkomaiselle medialle. 

Suorana televisioitava tilaisuus venyy yleensä hyvin pitkäksi, viime vuonna lähes neljään tuntiin. Tänä vuonna tilaisuus kesti lopulta 4 tuntia 25 minuuttia. 

Asiaan perehtyneen MTV Uutiset Liven toimittajan Anna Egutkinan mukaan Putinin puheesta nousivat esille ainakin ilmastonmuutos ja doping-kohu.

– Ilmastonmuutokseen Venäjän presidentti otti hieman yllättäen kantaa, ja kyseenalaisti ihmisen vaikutuksen ilmastonmuutokseen. Putin muistutti, että ilmasto on lämmennyt ja viilennyt useita kertoja aiemminkin maapallon historiassa.

Ja mitä doping-kohuun tulee, niin Putinin mukaan Maailman antidopingtoimisto Wadan päätös sulkea Venäjä neljäksi vuodeksi olympialaisista ja muista arvokilpailuista on epäreilu.

– Putinin mielestä dopingrikkomuksista pitäisi rangaista kyseisen rikkeen tekijää eikä koko maan urheilijoita, Egutkina sanoo.

Yhdysvaltain senaatti hyväksyi eilen keskiviikkona suuren määrän Venäjän vastaisia pakotteita, jotka koskevat etenkin Venäjän valtionvelkaa.

– Putin ilmoitti, että Venäjä aikoo vastata samalla mitalla kaikkiin Yhdysvaltojen asettamiin uusiin pakotteisiin. 

Venäjällä tapetille nousivat melko erilaiset aiheet kuin ne, jotka ylittivät kansainvälisen uutiskynnyksen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja