Putin Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä: Rajalle tulossa lisää joukkoja

Putin vähätteli Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä. Miksi juuri nyt? 4:01
Putin vähätteli Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä. Miksi juuri nyt?

Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvaili lausunnossaan Suomen ja Ruotsin liittymistä Natoon "merkityksettömäksi askeleeksi" ja kertoi taas Venäjän sijoittavan lisää joukkoja ja asejärjestelmiä Suomen rajalle.

– Tämä on täysin merkityksetön askel (Suomelle ja Ruotsille) niiden kansallisten intressien varmistamisen näkökulmasta, Putin totesi valtio-omisteisen Venäjän kansainvälisen tietotoimisto RIA:n ja valtio-omisteisen Rossija 1 -televisiokanavan haastattelussa.

– Meillä ei ollut sotilaita siellä (Suomen rajalla), nyt heitä tulee olemaan siellä. Siellä ei ollut asejärjestelmiä, nyt ne tulevat, hän sanoi.

Putinin lausunnot ovat jatkumoa viestinnälle, jossa on kerrottu Suomen, Viron ja Latvian rajalle perustetusta Leningradin sotilaspiiristä ja jonka yhteydessä on kerrottu varustelun kasvattamisesta Venäjän Suomen vastaisella rajalla länsirajalla.

Norjalaisasiantuntija Venäjän uusista sotilaspiireistä: Venäjä valmistautuu laajempaan konfilktiin 0:58
Katso videolta asiantuntijan kommentti, miksi Venäjän sotilaspiirien uudistaminen on tärkeää huomioida myös länsimaissa.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu esitteli ajatusta Leningradin sotilaspiiristä loppuvuonna 2022. Putin puolestaan varoitti Suomea Nato-jäsenyydestä ja sanoi Venäjän luovan sen vastineeksi Leningradin sotilaspiirin alkuvuodesta 2023.

Putin sanoi sotilasliitto Naton jäsenyyden tuovan Suomelle ongelmia. Hänen mukaansa ongelmia on luvassa Leningradin sotilaspiirin myötä. 

Putin: Suomen Nato-jäsenyydestä koituu ongelmia – Venäjä palauttaa vanhoja sotilaspiirejä 1:58
Jo viime joulukuussa Putin vihjaili Suomelle koituvan ongelmia Nato-jäsenyydestä.

Lue myös:

    Uusimmat