Purra HS:lle: Eläkkeistä on pakko leikata

Helsingin Sanomien haastatteleman valtiovarainministerin mukaan lisäsopeutustoimista leikkausten osuus olisi suuruusluokaltaan karkeasti noin kaksi miljardia.

Valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) mukaan hallituksen säästöpaketin osana myös työeläkkeiden leikkaukset ovat väistämättömiä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Lehden haastatteleman Purran mukaan hallituksen tavoittelemiin lopputuloksiin on mahdotonta päästä ilman eläkkeisiin puuttumista.

Purran mukaan erilaisia teknisiä järjestelyjä voitaisiin hyödyntää, jotta työeläkesäästöjä saataisiin ohjattua valtion budjettiin. Hän ei avannut lehdelle tarkemmin eläkeleikkausten mahdollista toteutustapaa tai määrää.

Hallitus kaavailee ensi viikon kehysriihessä yhteensä noin kolmen miljardin euron lisäsopeutustoimia, joista leikkausten osuus olisi Purran mukaan suuruusluokaltaan karkeasti noin kaksi miljardia, Helsingin Sanomat kertoo.

Sunnuntaina Ylellä pääministerin haastattelutunnillaPetteri Orpo (kok.) sanoi, että myös eläkkeitä tullaan tarkastelemaan kehysriihessä. Orpo kuitenkin sanoi, ettei eläkeikään tulla puuttumaan.

Lauantaina Iltalehden julkaisemassa haastattelussa Purra sanoi, että hänen mielestään eläkeikää on jatkossa välttämätöntä nostaa.

Näin Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen perustelee, miksi hän poistaisi ylimmän eläkeiän 1:42

Näin Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen perustelee, miksi hän poistaisi ylimmän eläkeiän.

Lue myös:

    Uusimmat