Puolukkamarenkitorttu

Puolukat ovat nyt parhaimmillaan ja niistä saa pirteyttä moniin herkkuihin. Tässä tortussa on yhdistetty puolukan raikas maku makeaan marenkiin. Pohjataikinaksi sopii vallan mainiosti valmistaikina tai itse valmistettu kuitukaurainen pohjataikina. Niinpä piirakka sisältää mukavasti terveellisiä raaka-aineita.

Puolukkamarenkitorttu

  • 1pkt kauramurotaikinaa (400 g) tai oma pohjataikina:
  • 100g voita tai margariinia
  • 1dl sokeria
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1,5dl pikakaura + kuituhiutaleita
  • 1dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Päälle:

  • 3dl puolukoita
  • 1dl sokeria
  • 3 valkuaista

Ota kauramurotaikina sulamaan levyt erilleen. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti:

Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.

Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista ja levitä marenki tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat