Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Puolukkamarenkitorttu

Julkaistu 26.08.2004 11:58(Päivitetty 08.12.2011 07:28)

Puolukat ovat nyt parhaimmillaan ja niistä saa pirteyttä moniin herkkuihin. Tässä tortussa on yhdistetty puolukan raikas maku makeaan marenkiin. Pohjataikinaksi sopii vallan mainiosti valmistaikina tai itse valmistettu kuitukaurainen pohjataikina. Niinpä piirakka sisältää mukavasti terveellisiä raaka-aineita.

Myllyn Paras Oy
Myllyn Paras OyMTV Interactive Oy

Puolukkamarenkitorttu

  • 1pkt kauramurotaikinaa (400 g) tai oma pohjataikina:
  • 100g voita tai margariinia
  • 1dl sokeria
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1,5dl pikakaura + kuituhiutaleita
  • 1dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Päälle:

  • 3dl puolukoita
  • 1dl sokeria
  • 3 valkuaista

Ota kauramurotaikina sulamaan levyt erilleen. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti:

Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.

Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista ja levitä marenki tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela

Lifestyle

Lisää aiheesta:

"Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivojaNopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteenAutoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleenNooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvulta

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Vatsavaivat

    "Pierukävely" voi helpottaa vatsavaivoja

  • Eilen17:06
    Ruokaniksit

    Nopea konsti irrottaa viinirypäleet tertusta – testaa nerokas kikka!

  • Eilen14:03
    Sisustus

    Millaisia virheitä kodin valaistuksessa voi tehdä? "Yksi tosi tyypillinen moka"

  • Eilen13:13
    Joulukinkku

    Joulukinkun jämistä kebabia! Ota Huomenta Suomen ja Chef Wallinin ohje talteen

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleen