Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Puolukkamarenkitorttu

Julkaistu 26.08.2004 11:58(Päivitetty 08.12.2011 07:28)

Puolukat ovat nyt parhaimmillaan ja niistä saa pirteyttä moniin herkkuihin. Tässä tortussa on yhdistetty puolukan raikas maku makeaan marenkiin. Pohjataikinaksi sopii vallan mainiosti valmistaikina tai itse valmistettu kuitukaurainen pohjataikina. Niinpä piirakka sisältää mukavasti terveellisiä raaka-aineita.

Myllyn Paras Oy
Myllyn Paras OyMTV Interactive Oy

Puolukkamarenkitorttu

  • 1pkt kauramurotaikinaa (400 g) tai oma pohjataikina:
  • 100g voita tai margariinia
  • 1dl sokeria
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1,5dl pikakaura + kuituhiutaleita
  • 1dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Päälle:

  • 3dl puolukoita
  • 1dl sokeria
  • 3 valkuaista

Ota kauramurotaikina sulamaan levyt erilleen. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti:

Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.

Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista ja levitä marenki tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaaMozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstäLöytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"