Puolukka-taatelirieskaset

Puolukkasato on nyt parhaimmillaan! Hyvällä säällä syksyinen metsä houkuttelee puolukoiden poimintaan. Puolukka sopii muuhunkin kuin survokseen. Tässä on ohje käteville ja terveellisille rieskasille, joiden maussa yhdistyvät mukavasti hapan ja makea. Ohje on hiivaton ja kuitupitoinen. Herkuttelun ei tarvitse olla aina epäterveellistä.

Puolukka-taatelirieskaset

  • n. 20 kpl
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1-1½ tl suolaa
  • 3 dl puolukoita hieman survottuna
  • 2 dl taatelirouhetta
  • 5 dl puolukkajogurttia (sopii niin normaali kuin rasvaton)
  • 3 rkl siirappia tai hunajaa (½ dl)
  • 3 rkl öljyä tai voisulaa (½ dl)

Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä rieskasia. Mikäli haluat vain pienen annoksen, n. 10 kpl, tee puoli ohjetta.

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja jatka sekoittaen muut aineet (survo puolukoita hieman, leikkaa taatelit rouheeksi) ohjeen järjestyksessä joukkoon. Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja levitä ne mataliksi leipäsiksi. Paista n. 10-12 min 225 asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti sellaisenaan tai esim. tuorejuuston kanssa.

Maistuvia myös kylmänä; puolukka ja taateli säilyttävät rieskaset pidempään hyvinä kuin normaalisti itse tehdyt teeleipäset kestävät.

Vinkki: ohjeen taatelin voi korvata myös rusinalla, leikkaa se pieneksi rouheeksi (vähintään rusinat puoliksi). Ja mikäli et halua makeutta, joka ohjeeseen hyvin sopii, voit jättää myös taatelit / rusinat kokonaan pois.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat