Puolan, Tsekin ja Slovenian pääministerit matkalla Kiovaan – tästä syystä kolmikko vierailee Venäjän pommittamassa kaupungissa

1:13
Tallentui valvontakameraan: Venäläiset iskivät ilmaiskun Kiovan kaduille – katso video

Ukrainan presidentinkanslia vahvistaa, että Puolan, Tsekin ja Slovenian pääministerit vierailevat Kiovassa tänään tiistaina. 

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä mtv-palvelusta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Asiasta uutisoi uutistoimisto Reuters. Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki kertoo Facebookissa, että Kiovan-matkasta on sovittu yhdessä EU:n ja YK:n kanssa. 

Pääministeri vahvistaa asian myös Twitter-tilillään. Hän kertoo, että ministerien on määrä tavata Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskeyi Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Puolan pääministerin pääavustaja Michal Dwoczykin mukaan Kiovan-matkasta sovittiin Ranskan Versailles'ssa pidetyssä epävirallisessa huippukokouksessa viime viikolla. 

Ministerit esittelevät tukipaketin Ukrainalle

Niin ikään Tsekin pääministeri Petr Fiala vahvistaa asian Twitter-tilillään. Hän kertoo, että pääministerikolmikko vierailee Kiovassa Eurooppa-neuvoston edustajina. Presidentti Zelenskyin lisäksi kolmikon on määrä tavata Ukrainan pääministeri Denys Šmyhal. 

Fialan mukaan asiasta on sovittu Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michelinin sekä Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin kanssa. 

Vierailun tavoitteena on ilmaista Euroopan unionin yksiselitteinen tuki Ukrainalle sekä maan vapaudelle ja itsenäisyydelle. 

– Samalla esittelemme laajan tukipaketin Ukrainalle ja sen kansalaisille, Fiala kirjoittaa tviitissään. 

Jos tviittiketju ei näy, voit katsoa sen täältä

Ainakaan toistaiseksi Slovenian pääministeri Janez Janša ei ole kommentoinut Kiovan-vierailua Twitterissä kollegoidensa tavoin. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kiovaa venäläisten tulituksen kohteena – myös tänään tiistaina

Pääministerien vierailu Ukrainan pääkaupungissa tapahtuu todella kriittiseen aikaan, sillä Kiova on ollut myös tänä aamuna venäläisjoukkojen tulituksen kohteena. 

Venäjä on tehnyt ainakin kaksi ilmaiskua asutusalueisiin Kiovassa varhain aamulla, uutistoimisto AFP kertoo.

AFP:n mukaan ainakin kaksi ihmistä kuoli Sviatoshynskin alueella sijaitsevaan asuinkerrostalon pommituksessa. Tuhoutuneesta talosta pelastettiin 27 ihmistä. Myös toinen kerrostalo Podilskin alueella syttyi palamaan tulituksen seurauksena.

Lisäksi yksi iskuista osui asuintaloon Osokorkyn alueella Kiovan kaakkoisosassa.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin mukaan "Vladimir Putinin sota on muuttunut päivä päivältä yhä brutaalimmaksi".

Hän kertoi eilen Titterissä keskustelleensa presidentti Zelenskyin kanssa Euroopan unionin laatimasta, järjestyksessään neljännestä, Venäjälle kohdennetusta pakotepaketista.

– EU on ukrainalaisten ihmisten puolella, EU-komission puheenjohtaja tviittasi.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Juttua muokattu 15.3.2022 kello 11.30: Lisätty tieto siitä, että pääministerikolmikon Kiovan-matkasta sovittiin EU-kokouksessa viime viikolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja