Mainos

Brexit pelästytti: Punnan arvo alimmillaan yli kolmeen vuosikymmeneen

Brittipunnan arvo on syöksynyt jo 1,35:een Yhdysvaltain dollariin, mikä on alin noteeraus yli kolmeen vuosikymmeneen, kirjoittaa Telegraph. Kurssin odotetaan laskevan edelleen.

Reutersin mukaan punnan alamäki on synkin "miesmuistiin", kun valuutta on heikentynyt jo yli yhdeksän prosenttia. Pudotus on syvempi kuin esimerkiksi globaalin finanssikriisin aikana.

Brittimedia kirjoittaa, että punnan arvon pudotuksesta dollariin nähden tulee kaikkien aikojen suurin, jos tilanne jatkuu koko päivän samanlaisena.

Punta vahvistui eilisiltana yli 1,5 Yhdysvaltain dollariin ensimmäistä kertaa sitten joulukuun. Kurssi kääntyi kuitenkin rajuun laskuun, kun EU-kansanäänestyksen tulokset näyttivät yllättävän tasaväkistä taistoa. Myös euro on heikentynyt pari prosenttia dollariin nähden.

7:40

Tokiossa raju pudotus

Japanissa Tokion pörssi on rajussa laskussa. Pääindeksi on laskenut yli kahdeksan prosenttia Brexit-äänestyksen jälkeen. Pörssi avasi nousuun, mutta osakkeiden arvo lähti laskuun jo alkukaupassa. 

Myös muut keskeiset Aasian pörssit ovat alamäessä. Hongkongissa pudotusta on tullut noin neljä, Sydneyssä kolme ja Shanghaissa kaksi prosenttia.

Japanin valuutta jeni on kuitenkin noussut Yhdysvaltain dollariin verrattuna korkeimmalle tasolleen yli kahteen vuoteen. Asiantuntijoiden mukaan punnan alamäki vahvistaa jenin arvoa. Jeniä pidetään turvallisena valuuttana epävarmoina aikoina.

Myös öljyn hinta on laskenut yli viisi prosenttia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.