Punaviini voikin tehdä sinut miehekkääksi

Punaviinin sisältämä yhdiste voi tutkijoiden mukaan lisätä mieshormoni testosteronin määrää elimistössä.

Tutkijoiden mukaan punaviinista löytyvä yhdiste lisää mahdollisesti testosteroni-hormonien määrää verenkierrossa. Normaalisti testosteroni-hormoneja poistuu elimistösä virtsan mukana. Kehossa oleva UGT2B17-entsyymi sitoo tiettyjä molekyylejä testosteroniin, jolloin keho pystyy hankkiutumaan hormonista eroon. Lontoolaisen Kingstonin yliopiston tutkimuksen mukaan punaviinista löytyvä kversitiini-yhdiste voi kuitenkin blokata UGT2B17-entsyymin toiminnan. Tällöin testosteroni-hormoneja jää enemmän verenkiertoon.

Koska tutkimus toteutettiin laboratoriotasolla, on vielä liian aikaista sanoa, toimiiko kversitiini todella tällä tavalla ihmiskehossa.

– Tämä on klassinen esimerkki tutkimuksesta, joka toteutetaan koeputkessa, mutta vaikutukset voivat olla samat myös ihmiskehossa. On kuitenkin otettava vielä monta askelta, ennen kuin havaintojen voidaan todeta pätevän myös ihmisiin, Mayo Clinicin tohtori Michael Joyner toteaa.

Punaviinin juomisessa on kuitenkin syytä pysyä kohtuudessa. Tanskalaistutkijoiden mukaan liiallinen alkoholin ryypiskely voi nimittäin johtaa myös testosteronitasojen pienenemiseen.

Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat