Tuohtunut Puljujärvi vammastaan MTV Sportille: Siinä olisi voinut sattua pahastikin

Edmonton Oilers on pelireissulla Pittsburghissa. Joukkueella oli maanantaina vapaapäivä, mutta superlupaus Jesse Puljujärvi treenasi.

Puljujärvi sai lauantain kierroksella ikävän iskun vasemman polven seudulle, kun New York Islandersin veteraanipakki Dennis Seidenberg taklasi suomalaista. Puljujärvi pääsi omin jaloin ylös jäästä, mutta nilkutti tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon eikä palannut peliin.

- Oli hyvä, ettei sattunut pahempaa. Ei ole paha, tuli puujalka reiteen. Katsoin tilanteen uusintana, siinä olisi voinut sattua pahastikin, Puljujärvi sanoi MTV Sportille selvästi tuohtuneena.

Oilers pelaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa Pittsburghin vieraana.

- Aika äkkiä tulen takaisin, saa nähdä joko jo Pittsburgh-pelissä. Ei mene kauaa, 18-vuotias pelaaja totesi.

Maanantaina Oilersilla oli vapaata, Puljujärvellä ei.

- Treenasin ja kuntoutin jalkaa.

Hyvä startti

Oilers varasi Puljujärven viime kesänä ensimmäisellä kierroksella numerolla neljä. Hyökkääjä pelasi erinomaisen kauden SM-liigassa ja erityisesti nuorten maajoukkueissa. Odotukset pelaajan kohdalla ovat korkealla, ehkä liiankin. Puljujärvi on vastannut huutoon hyvin, kymmenessä pelissä on syntynyt tulokkaalle mukavat 1+2 pistettä.

- Olisin voinut tehdä enemmän pisteitä. On ollut avopaikkoja, olisi voinut maaleja tulla. Mutta joukkueena ollaan pärjätty hyvin, se on tärkeä asia. Kiva se on voittaa.

Edmonton on läntisen konferenssin kärjessä yhdessä Chicagon kanssa ennen maanantain ja tiistain välisen yön pelejä.

"Pirun nopeaa"

Puljujärvi ajaa siis itseään rytinällä sisään NHL-maailmaan. Nuorukainen huomasi nopeasti erot pienen ja eurooppalaisen kaukalon välillä.

- Pirun nopeaa peliä tämä on. Joka ilta pitää olla satasella mukana. Se on myös erilaista, kuinka nopeasti peli täällä kääntyy. Kova liiga, 191-senttinen lupaus mietti.

Lue myös:

    Uusimmat