Mainos

Pula vedestä ja sähköstä piinaa hiljentynyttä Tripolia

Libyassa kapinallisten valtaamassa Tripolissa kamppaillaan nyt sähkö- ja vesipulaa vastaan. Taistelut ovat hiljentyneet mutta kapinallisilla on edessään uusi haaste: kuinka saada pääkaupunki taas toimimaan.

Sähköt ovat poikki päivittäin useiden tuntien ajan ja monille alueille ei tule lainkaan vettä. Ruuan ja polttoaineen hinnat ovat nousseet räjähdysmäisesti samalla kun niiden tarjonta kaupoissa ja huoltoasemilla on kutistunut.

Katujen reunat pursuavat roskia ja siellä täällä on edelleen taisteluissa menehtyneiden ruumiita. Sky News -kanavan mukaan tänään tripolilaisesta varastosta löytyi yli 50 ruumista.

Turvallisuus huolettaa

Suuri osa kapinallishallinnosta on yhä Bengasissa vaikka hallinto muodollisesti muutti Tripoliin eilen. Kapinallisten edustajan mukaan elinolot yritetään palauttaa normaaliksi mahdollisimman nopeasti.

– Tripoli oli 42 vuotta diktatuurin alla - me ymmärrämme, että meiltä puuttuu paljon instituutioita, joten me aloitamme lähes nollatilanteesta, Mahmoud Shamman kertoi BBC:lle.

Huolena on myös kaupungin turvallisuustilanne. Kapinallisten mukaan on tärkeää saada maahan mahdollisimman pian uusi armeija ja vahvat poliisivoimat.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.