Puhuiko kumppani jo liiankin tuhmia sängyssä? Nämä lipsahdukset ovat pilanneet tunnelman: "Sana, jonka pitäisi kuulua puhtaasti gynekologille"

Tuhmien puhuminen on monen fantasia, mutta entä jos kumppanin puheet muuttuvat liiankin törkyisiksi?

Tuhmien puhuminen saa monet syttymään, mutta raja kiihottavien puheiden, törkytekstin tai muuten vain kiusallisten lipsahdusten välillä on häilyvä.

Metro-sivuston toimittaja Almara Abgarian puolestaan muistelee tapausta, jossa hänen seksikumppaninsa julisti kiihkon keskellä rakkauttaan. Romanttista kenties muutoin, mutta kyseessä oli parin ensimmäinen seksikerta. Almara päätti jättää rakkaudentunnustuksen huomiotta ja arvelee lipsahduksen johtuneen "seksiaivoista", siis siitä, kun hyvän olon hormonit vapautuvat ja saavat sanomaan ja tekemään asioita, joita ei normaalisti sanoisi tai tekisi.

Tuhmien puhuminen kyllä kannattaa

Tuhmien puhumista ei kuitenkaan kannata lipsahdusten pelossa jättää väliin. Journal of Sex Research -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan se, että parisuhteessa puhutaan seksifantasioista avoimesti, vaikuttaa erityisen positiivisesti parisuhteeseen.

Myös Saucy Dates -deittisivuston kyselyn mukaan 76 prosenttia miehistä ja 74 prosenttia naisista pitää kiihkeästä keskustelusta vällyjen välissä. Men's Healthin viimevuotisessa kyselyssä tuhmien puhuminen puolestaan kipusi naisten ykkösfantasiaksi.

Erilaiset tasot tuhmien puhumisessa on kuitenkin syytä muistaa. 24-vuotias nainen kertoo Metrolle erään seksikumppaninsa kehuneen seksin tuoksinassa "pitävänsä siitä, kun osuu naisen kohdunkaulaan". Miehen mukaan se kertoi hänelle, että hän teki "parasta mahdollista työtä". Nainen kertoo, ettei pitänyt kohdunkaulaan osumista tavoitteena eikä voi edelleenkään ymmärtää, kenen mieleen juolahtaisi mainita kohdunkaula seksikästä puhetyyliä tavoitellessaan.

– Se on sana, jonka pitäisi kuulua puhtaasti gynekologille, ei kumppanille, nainen huomauttaa.

"Ei sulavin seksikeskustelu"

Toinen, 22-vuotias nainen kertoo puolestaan harrastaneensa kerran seksiä itseään lyhyemmän miehen kanssa.

– Sanotaanpa vain, ettei se ollut sulavin seksikeskustelu, jota olen käynyt, nainen kertoo Metrolle.

Nainen kertoo olevansa muutenkin tietoinen pituudestaan, eikä kesken takaapäin-asennon heitetty "voitko mennä alemmas, en ole tarpeeksi pitkä" -kommentti auttanut asiaa.

Nyt nainen kertoo olevansa tarkempi seksikumppaninsa pituudesta.

"Suutelu on todella hyvä taktiikka"

Jos seksikumppani tokaiseekin jotain, mikä saa olon epämukavaksi, asiasta voi toki sanoa. Jos kommentti saa sinut irvistämään, ei kannata esittää mitään vain miellyttääkseen. Mutta mikä olisi paras tapa nostaa kissa pöydälle?

Seksuaaliseen hyvinvointiin erikoistuneen The Intimology Institute -järjestön työntekijä Nadia kertoo Metrolle, että se, kuinka asia kannattaa hoitaa, riippuu tilanteesta. Nadia itse esimerkiksi kertoo inhoavansa superromanttisia nimityksiä, kuten 'kulta'. Hän ei myöskään halua, että häntä vaaditaan kutsumaan seksikumppania isukiksi.

– Tällaisessa tilanteessa yritän, etten anna sen pilata hauskanpitoani keskittämällä ajatukseni siihen, miltä minusta tuntuu fyysisesti sillä hetkellä. Vaihtoehtoisesti suutelu on todella hyvä taktiikka, sillä loppujen lopuksi ei voi puhua ja suudella samaan aikaan.

Jos tuhmien puhuminen saa kuitenkin halventavia piirteitä, jotka saavat olon tuntumaan epämukavalta, on parempi lopettaa petipuuhat ja käydä sanotut asiat läpi.

– Loppujen lopuksi kommunikaatio on tärkeää minkä tyyppisessä suhteessa tahansa, joten on suositeltavaa käydä keskustelua siitä tilanteen jälkeen.

"Valtava seksintappaja"

Voit toki myös jatkaa ja vihjata vain hienovaraisesti, että kumppani on mennyt liian pitkälle, mutta on hyvä muistaa, että seksin voi myös lopettaa koska tahansa.

Metron haastattelema mies kertoo joutuneensa tekemään juuri näin erään yhden illan jutun aikana.

– Hän halusi tulla kuristetuksi, mikä ei oikeastaan ole minun juttuni, mutta menin siihen mukaan.

Kun nainen alkoi huutaa "kovempaa kovempaa", ja viiden minuutin jälkeen kirkui toivovansa rangaistusta miehen kovalta elimeltä, mies ei enää kyennyt jatkamaan.

– Se oli loppu minulle, emme jatkaneet. Sanoin jotain tyyliin "tämä riittää minulle" sarkastisella äänensävyllä. Se oli valtava kiihotuksen tappaja.

Kerro, mikä miellyttää – ja mikä ei

Hyvä on kuitenkin muistaa myös se, että ihmiset pitävät makuuhuoneessa erilaisista asioista ja usein kiihkeässä tilanteessa sanotut asiat on tarkoitettu vain kyseiseen huoneeseen. Seksin aikana voi tulla sanoneeksi asioita, jotka eivät kuulu jokapäiväiseen sanastoon, eivätkä kuvaa ajatuksia kumppanista millään tavalla.

Mitään oikeaa tai väärää ei käytännössä ole, joten kumppanin kommenteista ei kannata vitsailla. Sen sijaan kannattaa vain tehdä selväksi, ettei kyseinen tyyli ole ainakaan sinua varten. Etenkin vakiintuneessa parisuhteessa voi lisäksi keskustella vaihtoehdoista, jotka miellyttäisivät kumpaakin. Mitkä sanat ovat sallittuja ja mitkä eivät?

Ja muista: sen lisäksi, että kerrot kumppanillesi, mitä et halua sängyssä kuulla, kannattaa suu avata myös sen puolesta, mitä puolestaan haluaisit seksin aikana kuulla. Kumppanisi ei ole ajatustenlukija, joten kerro, mikä kiihottaa! LUE LISÄÄ:  9 vinkkiä tuhmien puhumiseen sängyssä – näillä pääset alkuun

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja