Puhemies Halla-aho itärajan tapahtumista: "Miten jotkut voivat olla niin varmoja, että tulijat eivät ole Wagnerin palkkasotilaita?"

Rajapomo: Näin häikäilemättömästi Venäjä toimii Vartiuksessa sunnuntaina 0:19
Katso myös: Näin häikäilemättömästi Venäjä toimii Vartiuksessa, kertoo raja-aseman päällikkö Jouko Kinnunen.

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho kommentoi kärkevästi Suomen itärajan turvapaikanhakijatilannetta.

Halla-aho kirjoittaa viestipalvelu X:ssä, että monien mielestä turvapaikanhakijat eivät ole uhka. Halla-ahon mukaan turvapaikanhakijat eivät kuitenkaan ilmesty itärajalle siksi, että heistä olisi juuri nyt tullut hädänalaisia Venäjällä.

– Somaliasta, Afganistanista ja Jemenistä on hyvin pitkä matka Suomeen. Rajalle tulevat henkilöt eivät ole tuhansien kilometrien matkaa rämpineitä, sotaa pakenevia ihmisiä. He ovat oleskelleet Venäjällä syystä tai toisesta ja statuksella tai toisella, Halla-aho kirjoittaa.

Halla-aho kirjoittaa, että raporttien mukaan tulijat ovat olleet nuoria, terveitä miehiä. Tosiasiassa suurin osa tulijoista on ollut miehiä, mutta mukana on ollut myös joitakin naisia ja lapsia.

"Venäjä työntää hyvin varustautuneita nuoria miehiä rajalle"

Halla-ahon mukaan palkka-armeija Wagner rekrytoi palkkasotilaita sekä Afrikassa että Lähi-Idässä. 

– Tiedämme, että Venäjä työntää hyvin varustautuneita nuoria miehiä rajalle. Voimme päätellä, että Venäjällä on jokin syy toimia näin. Herää kysymys: Miten meillä jotkut voivat olla niin varmoja, että tulijat eivät ole venäläisiä erikoisjoukkoja tai Wagnerin palkkasotilaita, Halla-aho kysyy.

Halla-ahon mukaan Venäjä lähettäisi rajalle rääsyihin pukeutuneita naisia ja lapsia, jos se haluaisi päästä kertomaan "kuinka epäinhimillisiä olemme".

– Krim otettiin haltuun vuonna 2014 "vihreillä miehillä", jotka saapuivat niemimaalle turisteina. Suomeen ei pääse turistiviisumilla, mutta tänne on pitkään päässyt sanomalla rajalla taikasanan "asylum", Halla-aho kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat