Provinssiin saapuva Rammstein vakuutti Ruotsissa – "Täydellistä metalliteatteria!"

Ruotsalaismedia hehkuttaa huomenna Seinäjoella esiintyvän saksalaisyhtyeen keikkaa Bråvallan festivaaleilla.

Rammstein esiintyy Seinäjoen Provinssin lauantain pääesiintyjänä huomenna lauantaina. Eilen torstaina yhtye nousi lavalla Norrköpingin kaupungin lähellä järjestettävillä Bråvalla-festivaaleilla Ruotsissa.

– Mahtavaa, Rammstein, hehkutetaan perjantain Expressenissä.

– Saksalaisyhtye tarjosi yleisölle lähes täydellistä visuaalista metalliteatteria. Yhtyeen laulaja Till Lindemann on metallimaailman vastine Tom Waitsille, eikä se koske vain matalaa lauluääntä. Lindemann kokee lavan omana teatterinaan, arviossa sanotaan.

Lehdessä hehkutetaan Rammsteinin show'n sisältävän paljon vaikuttavaa pyrotekniikkaa.

– Yleisöä kehotettiin isoilla screeneillä olemaan kuvaamatta keikkaa älypuhelimillaan, mutta on hyvin vaikeaa olla kuvaamatta niin näyttävää esitystä. Seisoin melko kaukana lavasta, mutta tuliefektien kuumuus tuntui kantavan todella kauas, kriitikko kirjoittaa.

Konsertista ei ole virallista kuvamateriaalia saatavilla, mutta Instagramista löytyy muutama kuvakonsertista.

– Hitto mikä show, somessa intoillaan.

Seinäjoen Törnävänsaaressa raikaa musiikki vielä tänään ja huomenna. Festivaalin avauspäivä houkutteli eilen torstaina paikalle 18 000 kävijää.

Provinssin järjestäjien tämän hetkisen arvion mukaan perjantaina festivaaleille saapuu 20 000 kävijää ja lauantaina peräti 30 000 vierasta eli festivaalin yhden päivän kaikkien aikojen ennätyslukema.

Festivaalijohtaja Sami Rumpunen kertoi ennen juhannusta MTV.fille, että lauantai myydään loppuun.

– Lauantain yleisökapasiteetti on 28 000 ja selvitämme parhaillaan, josko saisimme lisää lippuja myyntiin aluesuunnittelulla. Rammstein on Provinssin 2000-luvun toivotuin artisti. Lauantain VIP-liput on varattu loppuun, Rumpunen sanoi ennen juhannusta.

– Meidän tietojemme mukaan kyseessä on suurin Suomessa toteutettu festivaalituotanto. Rammsteinia varten räätälöidään lähes 1 000 neliömetrin kokoinen lava. Bändi tuo mukanaan yli kymmenen rekallista tavaraa ja heille rakennetaan kokonaan oma backstage-kylä.

Jos Rammsteinin keikka on suurin Suomessa toteutettu festivaalituotanto, niin artistin esiintymispalkkio ei varmastikaan ole halvimmasta päästä.

– En voi sopimusteknisistä syistä luonnollisesti kommentoida rahasummia, mutta kyllä bändi sijoittuu hintatasoltaan varmasti kärkipäähän. Juuri isompia festarituotantoja ei Suomessa voi tehdä, Rumpunen sanoi.

Lisätietoa Provinssista löytyy täältä.

Juttua muokattu 1.7.2016 klo 9.58: lisätty tiedot Provinssin avauspäivän yleisömäärästä.

Lue myös:

    Uusimmat