Prostituoidun kuoliaaksi kuristanut mies vangittu epäiltynä raskaista rikoksista – osti lapselta seksiä ja raiskasi

Prostituoidun kuoliaaksi kuristanut mies vangittu epäiltynä raskaista rikoksista 0:23

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi viime viikolla vuonna 1965 syntyneen miehen epäiltynä useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Miestä epäillään todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalipalveluiden nuorelta ostamisen yrityksestä.

Rikokset ovat tapahtuneet viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden syyskuun välisenä aikana. Epäiltyjen rikosten tekoaikojen perusteella vaikuttaa siltä, että miehellä on enemmän kuin yksi uhri.

Nimikkeistä päätellen hänen epäillään raiskanneen viime vuonna yhden alaikäisen. Epäillyt teot loppuivat, kun hänen epäillään yrittäneen ostaa nuorelta seksuaalipalveluita syyskuun alussa. Teot olivat siis jatkuneet lähes vuoden.

Tuomio ilotytön taposta

Miehellä on vanhastaan karu rikostausta. Mies tuomittiin vuosina 1990 ja 1991 tapahtuneista useista petoksista ja muista omaisuusrikoksista sekä taposta. Uhri oli miehelle tuttu prostituoitu, jonka tämä surmasi ryöstön yhteydessä syntyneessä käsikähmässä kuristamalla. Teon jälkeen hän aiheutti asuntoon tulipalon.

Mies tuomittiin asiasta käräjäoikeudessa 10 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Viime vuosina miehelle ei tuomioita kuitenkaan ole tullut, sillä viimeisin tuomio on Tampereen käräjäoikeudesta vuodelta 2004, kun mies tuomittiin sakkoihin tämän jätettyä palauttamatta pornokaupasta vuokraamansa videokasetit palauttamatta ajallaan.

Vangitsemisasia on käsitelty salaisena. MTV Uutiset ei ole tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta.

Lue myös:

    Uusimmat