Prinssi William avoimena: Pelkään, etten näe lasteni kasvavan

Prinssi William puhuu avoimesti vanhemmuudesta ja siihen liittyvistä peloistaan keskusteluohjelmassa. 

Cambridgen herttua, prinssi William, on onnellinen kahden lapsen isä. Hänen ja herttuatar Catherinen esikoinen, prinssi George, syntyi heinäkuussa 2013. George sai pikkusiskon, kun prinsessa Charlotte syntyi toukokuussa 2015.

William myöntää, että isyys on tehnyt hänestä herkemmän ja saanut hänet itkemään enemmän kuin aiemmin.

Hän kertoo, että löytää itsensä usein huolehtimasta siitä, onko hän tarpeeksi läsnä lastensa arjessa ja kasvamisessa.

William avautui isyyden koukeroista Ant ja Dec -ohjelman juontajille Anthony Mc Partlinille ja Declan Donnelylle.

– Olen paljon tunteellisempi nykyään. Ennen en juurikaan huolehtinut asioista, mutta nyt tuntuu, että pienimmätkin asiat saavat minut suunniltani, William kertoo ohjelmassa.

– Sitä kiinnittää huomiota kaikenlaisiin, ympäri maailmaa tapahtuviin asioihin enemmän huomiota, kun on isä. Silloin vasta ymmärtää, kuinka arvokas elämä on. Se laittaa kaiken perspektiiviin, kuten sen, kuinka tärkeää on olla läsnä silloin, kun lapset kasvavat isoiksi.

William itse menetti äitinsä, prinsessa Dianan, traagisessa auto-onnettomuudessa ollessaan vain 15-vuotias. Vaikka Diana lähti liian nuorena, William kantaa mukanaan tärkeitä muistoja hänestä ja isästään, prinssi Charlesista

– Aikaisimmat muistot äidistäni ja isästäni ovat hyväntekeväisyystapahtumista ja -järjestöistä ja siitä, miten he näyttivät meille, mitä kaikkea on meneillään, hän muistelee

– Näiden näkökulmien antaminen on erittäin tärkeää nuorella iällä. Että lapsi tietää, ettei vain asu palatsissa, vaan todella näkee mitä oikeasti tapahtuu.

Lue myös:

    Uusimmat