Prinssi Philip, 98, antoi järkkymättömän mielipiteensä Harryn ja Meghanin kohupäätöksestä: "Mitä helvettiä he oikein pelaavat?"

0:56
Harry ja Meghan aikovat heikentää asemaansa brittihovissa – eivät halua olla kuluerä

Prinssi Philipin kerrotaan olevan erittäin vihainen prinssi Harrylle ja herttuatar Meghanille heidän viime viikkoisesta ilmoituksestaan astua sivuun kuninkaallisista velvollisuuksistaan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan pudottivat todellisen kuninkaallisen pommin ilmoittamalla keskiviikkona 8. tammikuuta, että he aikovat vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskennellä jatkossa tullakseen taloudellisesti itsenäiseksi brittihovista sekä aikovansa viettää tulevaisuudessa entistä enemmän aikaa Pohjois-Amerikassa. 

Herttuaparin ilmoitus tuli kuninkaalliselle perheelle tiettävästi täytenä yllätyksenä. Päätöksessä ei oltu konsultoitu 93-vuotiasta kuningatar Elisabetia, Harryn isää kruununprinssi Charlesia tai isoveljeä prinssi Williamia.

Kuninkaallisen perheen ydinjäsenten on kerrottu olevan erittäin pettyneitä sekä jopa vihaisia herttuaparin päätöksestä. Perheenjäsen, joka on ollut ilmoituksesta varsin vahvasti pahoillaan, on kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip, 98.

Kuultuan kuninkaallisen parin päätöksestä, Philipin on kerrottu reagoineen tietoon erittäin voimakkaasti. 

– Mitä helvettiä he oikein pelaavat? Philipin kerrotaan ihmetelleen. 

Kuninkaallisten lähteiden mukaan Philipin mielestä olisi lievää sanoa, että hän tuntee olevansa pettynyt. Lähteiden mukaan Philip on sydänjuuriaan myöten loukkaantunut Harryn ja Meghanin ilmoituksesta. 

– Hän ei ole jättänyt epäselväksi kuningattarelle kuinka hän tuntee. Philip on syyttänyt Harrya ja Meghania kunnioituksen puutteesta ja on uupunut heidän käytökseensä, lähde kertoo. 

– He eivät viettäneet joulua perheen kanssa, minkä hän (Philip) ja kuningatar hyväksyivät. Mutta nyt tämä. Hänen päällimmäinen huolensa on se, millainen vaikutus tällä on kuningattareen. 

Lähteen mukaan suurin osa Philipin vihasta kumpuaa siitä, että hän näkee kuningatar Elisabetin olevan poissa tolaltaan asian tähden.

Philip viettää ilmeisesti suurimman osan ajastaan sänkypotilaana tällä hetkellä oltuaan ennen joulua neljän päivän ajan sairaalassa. On kuitenkin kerrottu, että prinssi oli erittäin vihainen saatuaan tietää henkilökunnaltaan Harryn ja Meghanin aikeista, jotka paljastettiin parin Instagram-tilillä keskiviikkoiltana. 

Kuningatar Elisabet, prinssi Charles, prinssi William sekä prinssi Harry kokoontuvat yhteen maanantaina 13. tammikuuta pitämään yhteisen kriisipalaverin, jossa he keskustelevat Harryn ja Meghanin tulevaisuudesta. Meghan osallistuu kokoukseen tiettävästi puhelimitse Kanadasta käsin, jonne hän lensi viime viikolla shokki-ilmoituksen jälkeen hänen ja Harryn esikoisen Archie Harrisonin luokse. 

Lähde: Metro

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja