Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suosio romahti kohuhaastattelun seurauksena – yli puolet briteistä ovat asettuneet paria vastaan

1:14
Katso video! Näin Prinssi William kommentoi Brittihoviin kohdistettuja rasismisyytöksiä.

Britanniassa prinssi Harryn ja hänen vaimonsa Meghan Marklen suosio on sukeltanut rajusti kohutun televisiohaastattelun jälkeen.

Haastattelu on vaikuttanut kansalaisten näkemyksiin prinssistä ja tämän puolisosta.

YouGov-kyselyn mukaan 48 prosenttia briteistä suhtautuu prinssi Harryyn nyt negatiivisesti, kun positiivisesti tähän suhtautuvia on 44 prosenttia.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun negatiivisesti suhtautuvia on enemmän. Ennen haastattelua myönteisesti prinssistä ajatteli 53 prosenttia.

Markleen suhtautuminen oli kielteistä jo ennen haastattelua, mutta haastattelun jälkeen osuus nousi 53 prosentista 58 prosenttiin. Vain alle kolmannes vastanneista suhtautuu häneen myönteisesti, kun vielä ennen haastattelua osuus oli 38 prosenttia.

Pariskunta antoi Oprah Winfreylle hiljattain haastattelun, jossa kuninkaallisen perheen ylle lankesi varjo rasismista.

Pari kertoi alkuviikosta julkistetussa haastattelussa kuninkaallisen perheen jäsenen kysyneen ennen heidän esikoisensa syntymää, kuinka tumma iho lapsella tulisi olemaan. Marklen äiti on musta ja isä valkoihoinen.

Britanniassa haastattelun katsoi televisiosta yli 11 miljoonaa ja Yhdysvalloissa noin 50 miljoonaa ihmistä.

Kuningatar Elisabet ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että hovi suhtautuu rasismiväitteisiin vakavasti ja selvittää asian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja