Prinssi George, 7, järkyttyi perin pohjin katsellessaan televisiota – prinssi-isä Williamin oli lopulta sammutettava ohjelma kokonaan: "Tulimme niin surullisiksi"

0:54
Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa.

Prinssi George tuli niin surulliseksi katsottuaan sukupuuttoon kuolleista lajeista koskevaa luontodokumenttia, että ohjelman katseleminen oli lopetettava kesken.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kolmen pienen lapsen tiedetään osoittaneen kiinnostustaan luontoa kohtaa sekä olevan legendaarisen luontodokumenttien juontajan David Attenboroughin faneja. Attenboroughin viimeisin luontodokumentti A Life on Our Planet osoittautui kuitenkin liian raskaaksi katseltavaksi herttuaparin esikoiselle, seitsenvuotiaalle prinssi Georgelle

Prinssi William kertoi hiljattain, että kun hän katseli Attenboroughin tuoreinta dokumenttia yhdessä poikansa kanssa hänen oli lopulta suljettava ohjelma, sillä dokumentin katselu järkytti Georgea niin paljon. Dokumentissa käsiteltiin muun muassa lajeja, jotka ovat hävinneet maapallolta ja kuolleet sukupuuttoon.

– Olen katsonut niin monia David Attenboroughin dokumentteja lasteni kanssa, he todella rakastavat niitä. Niistä tuoreimman, joka kertoo sukupuuttoon kuolleista lajeista, minun ja Georgen oli jätettävä kesken, sillä tulimme niin surullisiksi siitä jo puolivälissä, William kertoi vastikään. 

– Hän (George) sanoi minulle, että "Tiedätkö, en halua katsoa tätä enää", William kertoi Geogen todenneen. 

Williamin mukaan George oli kysynyt häneltä, mikä on ajanut luonnon tähän tilanteeseen. Kuninkaallinen pohti, kuinka jo seitsemänvuotiaana George kokee asian erittäin voimakkaasti. 

Lisäksi William totesi uskovansa, että jokainen vanhempi haluaisi maailmasta parhaan paikan lapsilleen kasvaa. Herttuan arvion mukaan muutoksiin tarvitaan kuitenkin aikaa sekä runsaasti panostusta. Tämä on kuitenkin tehtävä, tulevien sukupolvien tähden.

William julkisti tällä viikolla Eartshot Prize -rahastonsa, joka palkitsee tulevien vuosien aikana toimijoita, jotka tekevät työtä ekologisuuden ja kestävän kehityksen puolesta ilmastonmuutosta vastaan taistellen.  

Lähde: Marie Claire

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja