Prinssi Charles myöntää – reagoi voimakkaasti poikansa prinssi Williamin puheisiin vallanperimyksestä: "Suoraan sanoen, se sai minut kyyneliin"

Näin sujuu sääennuste prinssi Charlesilta 0:27
Prinssi Charles ennustaa sään.

Prinssi Charles on pitänyt hallussaan jo 50 vuotta titteliä, jonka prinssi William perii kun Charlesista tulee kuningas.

Prinssi Charlesista, 71, on julkaistu ITV:n toimesta uusi dokumenttisarja Prince Charles: Inside the Duchy of Cornwall, jossa pureudutaan Iso-Britannian kruununprinssin elämään. Charles on kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä ja hänestä tulee kuningas äitinsä kuningatar Elisabetin, 94, jälkeen.

Sarjassa on nähty myös Charlesin vanhempi poika prinssi William, 38. William on Charlesin jälkeen kruununperimysjärjestyksessä seuraavana. Ohjelmassa Williamin nähtiin keskustelevan Cornwallissa asuvan maanviljelijän Mervyn Keelingin kanssa, mistä Charles myöntää herkistyneensä. 

William ja Keeling keskustelivat keskenään muun muassa perheen merkityksestä vallanperimyksessä. 

– Olen sitä mieltä, että se on tärkeää, perheen näkökulmasta. Olen todella. Olen alkanut ajatella sitä, kuinka jonain päivänä perin herttuakunnan ja mitä sitten teen, Williamin kuullaan jaksossa sanovan keskustelun aikana.

Tämän lisäksi William totesi Keelingille, kuinka se, että hän on kolmen lapsen isä, on muokannut hänen ajatuksiaan tulevasta roolistaan. Williamin isän Charlesin reaktio keskusteluun hänen kuultuaan poikansa sanat oli hyvin tunteikas. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Suoraan sanoen, se sai minut kyyneliin. Niin se teki. Koska yhtäkkiä mietin, no, sen kuuleminen häneltä teki viimeisistä 50 vuodesta merkityksellisiä, Charles kommentoi poikansa sanoja. 

Yksi Charlesin arvonimistä on Cornwallin herttua, mikä tarkoittaa sitä, että hän hallinnoi Cornwallin herttuakuntaa. Kuninkaallisten säännösten mukaan kyseinen arvonimi sekä tehtävä kuuluu vallassa olevan monarkin vanhimmalle elossa olevalle pojalle sekä kruununperijälle. Tämä tarkoittaa sitä, että William perii tehtävän Charlesilta tämän noustessa valtaan, ja samoin Williamin vanhin lapsi prinssi George, kun Williamista itsestään tulee jonain päivänä kuningas. Prinssi Charles on pitänyt titteliä hallussaan 50 vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat