- Pohja:
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Lämmitä munit ja sokeri kädenlämpöiseksi vesihauteessa ja vatkaa kovaksi valkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää munavaahdon joukkoon kahdessa erässä, kevyesti nostellen.
Levitä massa kahdelle uunipellille ja paista 175 asteessa 10-15 min, kunnes taikina on paistunut kullanruskeaksi.
Käännä kakkupohja nurinpäin leikkuualustalle. Sivele hieman vettä leivinpaperin päälle ja irrota paperi. Anna jäähtyä hetki.
- Leipurinkerma:
- 0,5 l hylamaitoa
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
- 5 keltuaista
- 2-3 vaniljatankoa halkaistuna
