Prinsessatorttu

  • Pohja:
  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Lämmitä munit ja sokeri kädenlämpöiseksi vesihauteessa ja vatkaa kovaksi valkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää munavaahdon joukkoon kahdessa erässä, kevyesti nostellen.

Levitä massa kahdelle uunipellille ja paista 175 asteessa 10-15 min, kunnes taikina on paistunut kullanruskeaksi.

Käännä kakkupohja nurinpäin leikkuualustalle. Sivele hieman vettä leivinpaperin päälle ja irrota paperi. Anna jäähtyä hetki.

  • Leipurinkerma:
  • 0,5 l hylamaitoa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • 5 keltuaista
  • 2-3 vaniljatankoa halkaistuna

Sekoita ja kypsennä kattilassa maito, sokeri, halkaistut vaniljatangot, keltuaiset ja vehnäjauhot.

Vatkaa voi joukkoon ja paseeraa (siivilöi).

Jäähdytä jäävedessä.

Ota puolet talteen.

  • Kermavaahto:
  • 5-6 dl hylakermaa
  • 3-4 rkl tomusokeria
  • ½ annos leipurinkermasta

Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita osa kermavaahdosta puoleen annokseen leipurinkermaa.Vatkaa loput kermavaahdosta kovaksi.

  • Täyte ja koristeet:
  • vadelmahilloa
  • leipurinkermaa
  • kermavaahtoa
  • vihreää ja punaista marsipaania

Kakun täyttö ja koristelu:

Leikkaa kakkupohja pyöreiksi kiekoiksi. (säästä reunat leivoksia varten)

Levitä jäähtynyttä kreemiä kakkupohjille ja sen päälle kreemi, mihin on sekoitettu 3 dl kovaksi vaahdoksi vatkattua kermaa. Ja joka toiseen väliin vadelmahilloa.

Kokoa ja laita päällimmäisen kerroksen päälle vielä PELKKÄÄ kermavaahtoa keoksi.

Laita kakku hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Tee sillä välin kolme ruusua punaisesta marsipaanista.

Kauli vihreäksi värjätty marsipaani päälle ja tasoita.

Koristele marsipaaniruusulla ja puuteroi tomusokerilla.

Perunaleivokset:

  • 2-3 dl kakkujämiä
  • 2 rkl paseerattua (siivilöityä) vadelmahilloa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 3-4 rkl kaakaojauhetta
  • tujaus Marsala-viiniä
  • 1 rkl leipurinkermaa
  • valkeaa marsipaania pintaan

Pyöritä aineet tasaiseksi massaksi yleiskoneessa ja pyörittele palloiksi.

Päällystä osa palleroista valkealla marsipaanilla ja puuteroi kaikki tomusokeri-kaakaoseoksella.

Lue myös:

    Uusimmat