Mainos

Presidentti Niinistö Euroopan neuvoston 70-vuotisjuhlassa: "Keskellä vaikeuksia ja epävarmuutta emme saa kadottaa näkyvistä yhteistä asiaa"

54:59

Euroopan neuvosto täyttää 70 vuotta ja pyöreitä juhlittiin Helsingissä ulkoministerien kokouksen aattona. Tilaisuudessa puhui myös presidentti Sauli Niinistö.

Perjantaina Helsingissä järjestettävässä kokouksessa kohtaavat Euroopan neuvoston ulkoministerit. Kokous päättää Suomen kauden neuvoston ministerikomitean puheenjohtajamaana.

Tänään kokouksen aattona juhlittiin neuvoston 70-vuotista historiaa Finlandia-talolla. Tilaisuudessa puhuneen presidentti Sauli Niinistön mukaan ihmisoikeuksien kunnioittamista, demokratiaa ja oikeusvaltion periaatetta on puolustettava päättäväisesti.

Presidentti muistutti, että kansainvälinen sääntöihin perustuva järjestelmä on itsessään uhanalainen, eikä Euroopan neuvosto ole poikkeus. Presidentin mukaan neuvosto käy parhaillaan läpi historiansa vaikeinta poliittista, taloudellista ja institutionaalista kriisiä.

– Keskellä vaikeuksia ja epävarmuutta emme saa kadottaa näkyvistä yhteistä asiaa. Ehkä enemmän kuin koskaan kuluneiden 70 vuoden aikana tarvitsemme nyt vahvaa Eurooppaa. Vahva Eurooppa tarvitsee Euroopan neuvostoa, joka ikistä sen jäsenvaltioista. Ja ennen kaikkea ihmiset jokaisessa jäsenvaltiossa tarvitsevat Euroopan neuvostoa, Niinistö sanoi.

Katso puhe kokonaisuudessaan artikkelin ylhäällä olevalta videolta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja