Presidentti Halonen istuttaa puita puutarhanäyttelyssä

Puutarha- ja viherrakentamisen näyttely Viherympäristö-Grönmiljö järjestetään 9.-11. kesäkuuta Espoon Marketan puistossa. Ainoa tänä keväänä pääkaupunkiseudulla pidettävä puutarhanäyttely esittelee kaiken, mitä piha- ja puistorakentamisessa tarvitaan: puutarhakoneet, piha- ja puutarhakalusteet, leikkivälineet, betoni- ja luonnonkivivalikoimat, pihavalaisimet sekä tietysti erilaiset kasvit.

Intohimoisena puutarhaharrastajana tunnettu Tasavallan presidentti Tarja Halonen tutustuu Viherympäristö-näyttelyyn perjantaina 9. kesäkuuta. Näytteen istutustaidoistaan hän antaa noin klo 14.00, jolloin presidentti istuttaa näyttelyalueelle kolme kartiojalavaa.

Viherympäristö-näyttelyn työnäytöksissä ja oheisohjelmassa annetaan sekä käytännönläheisiä neuvoja että tutustaan tämän hetken puutarhatrendeihin. Näyttelyalueena toimivaa Marketan puistoa alettiin rakentaa vuonna 1998. Nyt sen voidaan hyvällä syyllä sanoa olevan parhaimmillaan. Kasvillisuus on lähtenyt kunnolla kasvuun ja puisto alkanut muovautua valmiiksi.

Viherympäristö-näyttelyn jälkeenkin Marketan puistossa on kymmeniä pysyviä näyttelyosastoja, joilla esitellään yli 110 yrityksen tuotteita. Paikka on oiva retkikohde muulloinkin kuin näyttelyn aikaan.

Monipuolisen ohjelman lisäksi Viherympäristö-näyttely tarjoaa myös mahdollisuuden tehdä edullisia hankintoja omaan puutarhaan. Taimien, kesäkukkien ja muiden tarvikkeiden valinnassa ja hoidossa opastavat lukuisat alan asiantuntijat, joilta voi kysellä puutarhaniksejä laajemminkin.

Viherympäristö - Grönmiljö -näyttelyn järjestää Viherympäristöliitto yhteistyössä puutarhaoppilaitos YI Praktikan ja Svenska Trädgårdsförbundetin kanssa. Näyttelyalue, Marketan puisto, sijaitsee aivan Kehä III:n tuntumassa, Yl Praktikan alueella osoitteessa Pehtorinkuja 3. Näyttely on yksi Vihervuoden 2000 tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja