Mainos

Presidentti Ahtisaari pitkäaikaisen ystävänsä Kofi Annanin poismenosta: Koskettaa syvästi, YK:n menestyksekkäin pääsihteeri

Presidentti Martti Ahtisaari muistelee lämmöllä ystäväänsä Kofi Annania, joka nukkui pois 80-vuoden iässä, kerrotaan rauhanvälitysjärjestö CMI:n tiedotteessa. 

Uutinen YK:n entisen pääsihteerin Annanin poismenosta koskettaa syvästi presidentti Ahtisaarta. 

Ahtisaaren mukaan Annan oli YK:n kaikkien aikojen menestyksekkäin pääsihteeri. Hän oli presidentin mukaan aina poikkeuksellisen sitoutunut kulloiseenkin työtehtäväänsä. 

Miehet tunsivat toisensa jo 1970-luvulta lähtien. He olivat paitsi työtovereita myös perhetuttuja ja läheisiä ystäviä. 

Kaksikko teki tiivistä yhteistyötä, kun Ahtisaari 1970- ja 1980-luvuilla luotsasi YK:n erityisedustajana Namibian kohti itsenäisyyttä. Annan nimitti YK:n pääsihteerinä Ahtisaaren lisäksi erityisedustajakseen Kosovon asemasta käytäviin neuvotteluihin vuonna 2005. 

Viimeksi Annan ja Ahtisaari ovat työskennelleet läheisesti Elders-ryhmässä, jonka puheenjohtajana Annan toimi viisi vuotta. Elders on Nelson Mandelan perustama maailman entisten huippujohtajien ryhmä, joka työskentelee riippumattomasti rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta. 

Vielä heinäkuussa Annan veti Elders-ryhmän matkan Etelä-Afrikkaan. Siellä hän osallistui Mandelan syntymän 100-vuotisjuhlallisuuksiin. 

Presidentti ja rouva Ahtisaari osallistuivat Kofi Annanin 80-vuotispäiville Genevessä viime huhtikuussa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.