Mainos

Presidentti Ahtisaari pitkäaikaisen ystävänsä Kofi Annanin poismenosta: Koskettaa syvästi, YK:n menestyksekkäin pääsihteeri

Presidentti Martti Ahtisaari muistelee lämmöllä ystäväänsä Kofi Annania, joka nukkui pois 80-vuoden iässä, kerrotaan rauhanvälitysjärjestö CMI:n tiedotteessa. 

Uutinen YK:n entisen pääsihteerin Annanin poismenosta koskettaa syvästi presidentti Ahtisaarta. 

Ahtisaaren mukaan Annan oli YK:n kaikkien aikojen menestyksekkäin pääsihteeri. Hän oli presidentin mukaan aina poikkeuksellisen sitoutunut kulloiseenkin työtehtäväänsä. 

Miehet tunsivat toisensa jo 1970-luvulta lähtien. He olivat paitsi työtovereita myös perhetuttuja ja läheisiä ystäviä. 

Kaksikko teki tiivistä yhteistyötä, kun Ahtisaari 1970- ja 1980-luvuilla luotsasi YK:n erityisedustajana Namibian kohti itsenäisyyttä. Annan nimitti YK:n pääsihteerinä Ahtisaaren lisäksi erityisedustajakseen Kosovon asemasta käytäviin neuvotteluihin vuonna 2005. 

Viimeksi Annan ja Ahtisaari ovat työskennelleet läheisesti Elders-ryhmässä, jonka puheenjohtajana Annan toimi viisi vuotta. Elders on Nelson Mandelan perustama maailman entisten huippujohtajien ryhmä, joka työskentelee riippumattomasti rauhan ja ihmisoikeuksien puolesta. 

Vielä heinäkuussa Annan veti Elders-ryhmän matkan Etelä-Afrikkaan. Siellä hän osallistui Mandelan syntymän 100-vuotisjuhlallisuuksiin. 

Presidentti ja rouva Ahtisaari osallistuivat Kofi Annanin 80-vuotispäiville Genevessä viime huhtikuussa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja