Mainos

Presidentti Ahtisaari pettyi äänestystulokseen

Presidentti Martti Ahtisaari kertoo MTV3:n Kymmenen uutisten haastattelussa pettyneensä syvästi YK:n yleiskokouksen äänestyspäätökseen, jolla Suomi jäi turvallisuusneuvoston ulkopuolelle.

Lopputulos oli Ahtisaaren mukaan yllätys.

– Kyllä se minulle ainakin oli suuri pettymys, koska meillä oli kaikki syy äänestyslupausten perusteella olettaa, että Suomi tulisi valituksi.

Presidentin arvelee, että Luxemburg sai muilta mailta sympatiaääniä.

– Tässä päätettiin antaa Luxemburgille mahdollisuus, mutta ei ollenkaan vertailtu sitä, minkälaiset maiden työtodistukset aikaisemmasta toiminnasta olivat.

Ahtisaari ei usko, että Suomen "änkyrälinja" vaikutti äänestyksen lopputulokseen. Hän muistuttaa, että Luxemburgilla on ollut jo pitkään keskeinen rooli EU:ssa. Tämän takia maa saattoi kerätä taakseen monien muiden EU-maiden tuen.

Vaikka äänestys ei päättynyt Suomen toiveiden mukaisesti, presidentti Ahtisaari luottaa siihen, että kampanjasta on Suomelle tulevaisuudessa hyötyä.

– Rahat eivät missään nimessä menneet hukkaan, sillä koko kampanjointi tehtiin YK:n budjetin raameissa. Toivottavasti suhteista saadaan esimerkiksi taloudellista hyötyä myöhemmin. Kyllä Suomi sai paljon ystäviä tässä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja