Postin työkiista kiristää palkansaajaliittojen PAU:n ja Teollisuusliiton välejä – "Puhuimme viimeksi Heidi Niemisen kanssa tänä aamuna asiasta"

Postin työsopimuskiista kuumensi tunteita myös palkansaajaliittojen välillä SAK:n edustajiston kokoontumisessa Helsingissä.

Posti siirsi aiemmin syksyllä 700 pakettilajittelijaa PAU:n sopimuksesta halvemman Teollisuusliiton sopimuksen piiriin. Tämä ei PAU:lle käy ja SAK:n edustajiston kokouksessa kuultiin PAU-liittoon kuuluvien suusta kovaakin puhetta Teollisuusliitto kohtaan.

PAU:n puheenjohtaja Heidi Niemisen mukaan ei ole tietenkään hyvä asia, että ay-liikkeen sisällä on kiehuntaa, mutta pitää sitä ymmärrettävänä.

– Meidän ihmiset, PAU:laiset kokevat, että se kyseinen työehtosopimus on syynä siihen, että työnantaja pääsee tätä työehtoshoppailua toteuttamaan, sanoo Nieminen MTV Uutisille.

Puheenjohtaja Riku Aalto toteaa, että Teollisuusliitto ei voi estää työnantajan siirtymistä sen sopimuksen piiriin.

– Me olemme tänä aamuna viimeksi Heidi Niemisen kanssa puhuneet asiasta ja todenneet, että meidän (Teollisuusliiton) näkemys ja tavoite ovat ihan samat kuin PAU:lla eli näihin 700 henkilöön, jota heidän riitansa koskee, tulisi noudattaa PAU:n ja Paltan välistä työehtosopimusta, sanoo Aalto.

SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan mielestä työnantajan pitäisi kunnioittaa sitä, mihin liittoon työntekijät ovat järjestäytyneet. Elorannan mukaan kyseisen Posti Palvelut -yhtiön työntekijät ovat PAU:n jäseniä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja