Mainos

Postilakko voinut häiritä Kelan kirjeliikennettä – joulukuun asumistuet maksetaan varmuuden vuoksi aiempien kuukausien tapaan

Kela maksaa asumistuen joulukuussa aiempien kuukausien tapaan myös niille asiakkaille, joiden asumistuen määrää olisi pitänyt tarkistaa joulukuun alussa.

Laitos sanoo, että sen lähettämät tarkistuskirjeet eivät välttämättä ole tavoittaneet asiakkaita postilakon vuoksi.

Tavanomaisesti tuki lakkaa, jos Kelan asiakas ei ole vastannut tarkistushakemukseen määräaikaan mennessä.

– Kela on joustanut, jotta yhdenkään asiakkaan tuki ei katkeaisi sen vuoksi, että tieto määräaikaistarkistuksesta ei ole tullut perille. Tämän vuoksi emme ole lakkauttaneet niitä asumistukia, jotka olisi pitänyt tarkistaa 1.12.2019, vaikka tarkistusta ei ole haettu, Kelan etuusjohtaja Anne Neimala sanoo tiedotteessa.

Asumistuen tarkistus tehdään kuitenkin takautuvasti, mikä voi tarkoittaa, että asiakas joutuu myöhemmin palauttamaan saamaansa etuutta.

– Jos tuen määrä suurenee tarkistuksessa, Kela maksaa korotuksen välittömästi. Jos tuen määrä pienenee tarkistuksessa, mahdollinen liikamaksu peritään yleensä takaisin, Neimala sanoo.

Kela pahoittelee tilannetta. Laitos kehottaa katsomaan asumistuen tarkistusajankohdan aiemmasta päätöksestä tai Kelan verkkopalvelusta ja täyttämään tarkistushakemuksen, vaikka siitä muistuttavaa kirjettä ei olisi tullutkaan.

Kolmatta viikkoa jatkunut postilakko päättyi keskiviikkona.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja