Possua ja kolmen kaalin wokkia 25.8.2000

toim Marita Suontausta

500g marinoimatonta possun sisäfileetä

Marinadi:


1 prk (227 g) ananasmurskaa
1/2 dl soijakastiketta
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
TAI 1 tl kuivattua
ripaus mustapippuria
(murskattua valkosipulia)

Wokki:


2-4 lehtikaalin lehteä
1 pieni kyssäkaali
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa 1/2 kukkakaali
1/2 -1 kesäkurpitsa
(sieniä)
paistamiseen öljyä

Sekoita marinadin ainekset.
Viipaloi filee parin sentin paksuisiksi viipaleiksi tai laita kokonaisena marinadiin. Anna maustua vähintään tunti.

Suikaloi lehtikaalin lehdet, kuorittu kyssäkaali, porkkanat, sipulit ja kesäkurpitsa. Leikkaa kukkakaalin kukinnot pienemmiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista sipuli-ja porkkanasuikaleita hetki pannulla. Lisää kyssäkaali, kukkakaali ja lehtikaali. Kääntele hetki. Lisää lopuksi kesäkurpitsasuikaleet ja esikäsitellyt sienet. Kaada lopuksi marinadi kasviksien joukkoon ja kiehauta sekoittaen.

Jos paistat possun pihveinä, paista ne muurinpohjapannun reunoilla samalla, kun paistat wokkia. Kokonaisen fileen voi grillata hitaasti miedolla lämmöllä ja kääriä sen folioon odottamaan wokin kypsymistä. Tarjoa lisäksi salaattia ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat