Mainos

Poskille läpsintä toi tuloksen – suomalaisnuori tsemppasi itsensä MM-finaaliin: "Nyt et jännitä"

6:26

Kiira Väänäsen finaalipaikka moukarissa, Wilho Hautalan ennätys esteissä ja Vesa Kittilän ennätys 400 metrin aidoissa olivat suomalaisittain parasta antia nuorten MM-kilpailuiden keskiviikkopäivän aamuosiossa.

Videolla juttua yleisurheilun nuorten MM-kisoista Tampereelta.

Väänänen oli moukarin karsinnan kahdeksanneksi paras 59,75 kantaneella heitollaan. Se syntyi kolmannella yrittämällä 58,99 ja 58,03 kantaneiden heittojen jatkoksi.

– Tein moodin vaihdosta tuohon viimeiseen heittoon, että sain vielä parannettua. Läpsin vaan poskille itseäni, että et nyt jännitä. Nyt tuntuu tosi vapauttavalta, voitin itseni. Tulos ei kyllä miellytä, Väänänen sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Teknisesti heitto on hyvä, pitää vaan muistaa malttaa. Rennon kovaa, Väänänen tiivisti mietteensä karsintasuorituksiinsa.

Loppukilpailu käydään lauantaina.

Karsintarajan 62 metriä ylitti kaikkiaan neljä heittäjää, joista pisimmän 62,99 kantaneen kaaren heitti Kanadan Camryn Rogers.

Kaksi ennätystä

Wilho Hautala onnistui hyvin esteiden alkuerässä ja juoksi ennätyksensä 9.12,42. Hautala oli tyytyväinen, vaikkei omaan 9.05:n tavoitevauhtiinsa yltänytkään. Hautala lähti aikomaansa reippaammin liikkeelle, koska muukin ryhmä lähti.

– Ajattelin, että helpompi on peesissä kuin yksin. Esteet menivät tänään tosi hyvin, pystyin lukemaan hyvin. Kaksi kiekkaa ennen maalia tuntui hyvältä, siinä ohitin vissiin yhden vai kaksi äijää, mutta kun viimeinen kierros alkoi, kyllä rupesi reidessä hapottamaan, Hautala sanoi.

Ennätysvauhdissa oli myösVesa Kittilä, joka 400 metrin aitojen alkuerässä paineli 53,21. Ennätyksestä lohkesi 0,58 sekuntia. Kittilä oli eränsä seitsemäs.

– Juoksu tuntui ihan hyvältä ja rennolta, vei eteenpäin. Vähän taas hyytyi lopussa, mutta ehkä vähän tasapainoisemmin kuitenkin tuli, sain pidettyä rytmiä yllä. Ei niin paljon hidastunut, ennätykseensä ja kisakokemukseensa tyytyväinen Kittilä sanoi.

Illukka alkuerän viides

Pituudessa Olivia Mäkisen kolmesta karsintahypystä pisin kantoi 567, eikä se riittänyt loppukilpailuun.

Aiemmin satasella välieriin yltänyt Riku Illukka juoksi 200 metrillä alkueränsä viidenneksi ajalla 21,57. Tie ei vienyt aikavertailusta jatkoon.

Seitsenottelussa Sanni Pajasmaa on kahden lajin jälkeen 1705 pisteellä 20:ntenä. Pajasmaa juoksi 100 metrin aidat aikaan 14,49 ja ylitti korkeudessa ennätyksensä 165. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.