Positiivinen koronavirustesti katosi ja hoito viivästyi – 25-vuotias amerikkalaismies koomassa: "Tätä tapahtuu todella terveille, nuorille ihmisille"

26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan 3:11
Videolla 26-vuotias Fiona kertoo omasta kauhesta koronakokemuksestaan CNN:n haastattelussa.

Yhdysvaltalaismiehen hoitoon pääsy viivästyi, kun positiivinen koronavirustesti hukattiin laboratoriossa.

25-vuotias amerikkalaismies taistelee nyt hengestään, kun laboratorio kadotti testin, joka osoitti miehen sairastuneen koronavirukseen. Testin katoaminen viivästytti hoitoon pääsyä. Newjerseyläinen Jack Allard   saatettiin keinotekoiseen koomaan Edisonin sairaalassa koronavirustestin jälkeen, uutisoi muun muassa uutisasema WABC.

Jackin äiti, Genny, kertoi Pix11-uutisille, että hänen poikansa oireet alkoivat maaliskuun 13. päivänä, jolloin Jackille nousi kova kuume, hän kärsi selkäkivuista ja oksenteli. Nuori, terve ja urheilullinen Jack ei kuitenkaan vaikuttanut tyypilliseltä koronapotilaalta. Mies ei edes tupakoinut.

– Me ajattelimme, että hänellä oli munuaistulehdus, äiti kertoi uutisasemalle.

"Hän on todella, todella sairas"

Jackin kunto kuitenkin heikkeni ja hän joutui teho-osastolle hengityslaitteeseen. Hänet myös saatettiin keinotekoiseen koomaan. Sairaalassa hänelle tehtiin koronavirustesti, mutta laboratorio hukkasi testin, mikä viivytti erityistä kokeellista hoitoa ainakin viidellä päivällä. Positiivinen testi vaaditaan ennen hoitoihin pääsemistä.

– Poikani on terve, eikä hänellä ole mitään olemassa olevia sairauksia ja hän on 25-vuotias. VIrus on todella vaarallinen, ja nyt hän on todella, todella sairas, Genny kertoi WABC:lle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lopulta Jack kiidätettiin lentoteitse tiistaina Pennsylvanin yliopistolle kliinisiin kokeisiin, jossa hänelle on tarkoitus antaa alun perin ebolaa vastaan kehitettyä remdesiviriä. Teksasilaisen Baylorin ylipiston tartuntatautien professori Laila Woc-Colburn kertoo Pix11-uutisasemalle, että "lupaavan" lääkkeen on todettu rajoittavan viruksen toimintaa.

Gennyn mukaan hänen muutoin terveen poikansa kokemus osoittaa, että pandemian kanssa ollaan "tuntemattomilla vesillä".

– Tätä tapahtuu todella terveille, nuorille ihmisille, äiti kauhistelee.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat