26-vuotiaan kauhea koronakokemus muistuttaa, ettei virus iske vain vanhuksiin – voimakkaat oireet yllättivät amerikkalaisen Fionan: "En voinut puhua, en voinut kävellä"

26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan 3:11
Fiona kertoi koronakokemuksestaan CNN:n haastattelussa.

Amerikkalaisnainen kertoo koronavirustartunnan iskeneen voimakkaasti, vaikkei hän kuulunut riskiryhmään.

26-vuotias newyorkilainen Fiona Lowenstein kertoo koronaviruksen ajaneen hänet sairaalaan happihoitoon, vaikkei nuorella naisella ollut mitään terveysongelmia, jotka olisivat tehneet hänestä viruksen riskiryhmää. Fiona kertoo CNN:n haastattelussa, että hän oli alun perin suunnitellut kärsivänsä sairauden kotonaan kuumeen noustua perjantaina, maaliskuun 13. päivänä.

– Kuume kuitenkin jatkui seuraavankin päivän, kun aloin kärsiä yskästä, Fiona kertoo.

Sunnuntaihin mennessä hän alkoi tuntea olonsa hetkellisesti paremmaksi ja ajattelikin pahimman olevan ohi. Fiona suunnitteli menevänsä seuraavana päivänä suihkuun ja palaavansa kotiaskareiden pariin. Sunnuntai-iltana olo kuitenkin jälleen huononi. Fiona alkoi oksentaa ja koki vilunväristyksiä sekä hengenahdistusta, joka vei lähes toimintakyvyn.

– Se paheni maanantain aikana siihen pisteeseen, että minun piti mennä päivystykseen, koska en voinut puhua, en voinut kävellä, en voinut syödä, Fiona kertoo.

"Kestää luultavasti hetken ennen kuin olen normaali oma itseni"

Hän jäi sairaalaan hoidettavaksi kahdeksi päiväksi. Siellä hän sai happihoitoa, ja hänelle tehtiin koronavirustesti, joka oli positiviinen. Pois päästyään hän on ollut karanteenissa kokemuksestaan toipuen. Karanteenista hän pääsee pois sitten, kun testit osoittavat, ettei koronaa enää ole.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Voin paremmin joka päivä, mutta on joitain viipyileviä oireita, joten kestää luultavasti hetken ennen kuin olen normaali oma itseni, Fiona arvioi.

Nuoresta iästään johtuen Fiona oli kuvitellut pääsevänsä helpolla, jos korona iskisi. Onhan viruksen riskiryhmäksi määritelty yli 70-vuotiaat. Nyt hän kuitenkin varoittaa muita nuoria aikuisia välinpitämättömyyden seurauksista.

– En todellakaan ymmärtänyt, kuinka vakavaksi se voisi muodostua, hän sanoo.

Aiemmin olemme kertoneet myös muun muassa Amyn , 48, ikävästä kokemuksesta. 39-vuotias Natasha puolestaan menehtyi odottaessaan koronavirustestin tuloksia.

Oireet voivat olla myös lieviä. Esimerkiksi 39-vuotias Elizabeth selvisi vähällä monen muun kokemuksiin verrattuna. Sosiaalinen eristäytyminen on nyt avainasemassa, jotta viruksen leviäminen saataisiin estettyä. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: CNN, New York Post

Lue myös:

    Uusimmat