Portugalin uusi ja odottamaton sankari kiistää ilkeät väitteet Cristiano Ronaldosta – "Se on valmentajasta kiinni"

Portugalin uusi sankari Goncalo Ramos iski hattutempun Sveitsiä vastaan 1:33
Portugalin Goncalo Ramos iski hattutempun Sveitsiä vastaan – Cristiano Ronaldo nuivana

Portugali tiedettiin jo ennen jalkapallon MM-kisojen pudotuspelivaihetta vahvaksi ryhmäksi, mutta tiistain neljännesvälierän murskavoitto Sveitsistä todisti sen materiaalin leveyden ja esitteli maalle uuden maalitykin.

Yllätys oli melkoinen, kun avauskokoonpano paljasti 37-vuotiaan Cristiano Ronaldon olevan penkillä ja 21-vuotiaan Benfican hyökkääjän Goncalo Ramosin tämän tilalla.

Ramos iski hattutempun ja jätti kohusta toiseen tarpovan Ronaldon pienille minuuteille ottelun lopussa.

Ramos oli pelannut aiemmin Qatarissa vaihtopelaajana vain kymmenen minuuttia ja tehnyt maajoukkuedebyyttinsä harjoitusottelussa vain kolme päivää ennen kisoja. Sveitsi-ottelun jälkeen hän ampui alas väitteitä, joiden mukaan Ronaldo olisi eristäytynyt joukkueen sisällä.

– Cristiano Ronaldo puhuu minulle ja jokaiselle joukkueessa. Hän on johtajamme ja yrittää aina auttaa, Ramos rauhoitteli tilannetta ottelun jälkeen Reutersin mukaan. 

– En tiedä, aloitanko seuraavassa ottelussa, se on valmentajasta kiinni. Minun on työskenneltävä niin ahkerasti kuin osaan ja katsotaan sitten.

11 maalia Portugalin liigassa Benficalle tällä kaudella tehtaillut Ramos myönsi yllättyneensä paikastaan avauskokoonpanossa.

– Enpä usko, että edes villeimmissä unelmissani ajattelin olevani avauskokoonpanossa pudotuspeleissä.

Toimittajat olivat kiinnostuneita myös Ronaldon reaktioista ennen ottelua, kun tieto avauskokoonpanosta kävi selville.

– Rehellisesti, kukaan joukkueessa ei puhunut siitä. Cristiano on kapteeninamme, kuten aina, auttoi meitä, rohkaisi – ei vain minua – vaan koko joukkuetta, Ramos vakuutti. 

Portugali eteni MM-kisoissa puolivälieriin ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Se kohtaa Marokon lauantaina kello 17.

Juttua muokattu kello 06.55. Lisätty Ramosin kommentteja Ronaldosta.

Lue myös:

    Uusimmat