Murhaavaa jälkeä! Cristiano Ronaldon avauksessa syrjäyttänyt hyökkääjä iski hattutempun – Portugali jyräsi Sveitsin

Portugalin uusi sankari Goncalo Ramos iski hattutempun Sveitsiä vastaan 1:33
Portugalin Goncalo Ramos iski hattutempun Sveitsiä vastaan – Cristiano Ronaldo nuivana vaihtopenkillä.

Portugalin avauskokoonpanoon neljännesvälieräotteluun Sveitsiä vastaan valittu Benfica-hyökkääjä Goncalo Ramos mätti hattutempun. Portugali voitti murskaavasti 6–1.

Portugalin päävalmentaja Fernando Santos teki rohkeasti, kun hän uskalsi syrjäyttää Cristiano Ronaldon kaltaisen ikonin maajoukkueensa avauskokoonpanosta. 37-vuotias supertähti jäi tylysti penkille, kun Benficassa pelaava Goncalo Ramos, 21, vei hänen paikkansa hyökkäyksessä.

Santosin ei tarvinnut katua valintaansa, sillä Ramos kiitti vastuusta lähes välittömästi. Taitava haltuunotto rangaistusalueen sisällä, käännös pallon kanssa ja terävä, millintarkka laukaus Sveitsin maalin etuyläkulmaan siirsi Portugalin johtoon jo 17. minuutilla.

Syötön osumaan tarjoili João Félix.

Saudi-Arabiaan massiivisella sopimuksella siirtyvä Ronaldo ei vaikuttanut tyytyväiseltä edellisessä ottelussa, jossa hänet otettiin vaihtoon kesken pelin. Sveitsi-ottelun alla hänen paikastaan avauksessa on debatoitu erityisesti Portugalissa.

Arvokisoissa Ronaldo on edellisen kerran aloittanut ottelun penkiltä EM-kisoissa 2008.

Portugali otti entistä vahvemman otteen Sveitsiä vastaan runsaan puolen tunnin pelin jälkeen, kun toppari Pepe pukkasi kulmapotkukeskityksen maaliin ja siirsi joukkueensa 2–0-johtoon.

Ramos tuplasi MM-kisojen maalimääränsä toisella puoliajalla, kun hän tökkäsi Diogo Dalotin matalan keskityksen ohi Sveitsi-vahti Yann Sommerin.

Ramosin 3–0-maali käytännössä lopetti Sveitsin pyristelyt ottelun 51. minuutilla.

Portugalin 4–0-osuma syntyi hetkeä myöhemmin vasemman laitapuolustajan Raphael Guerreiron jalasta. Tällä kertaa Ramos toimi syöttäjänä.

Sveitsi kavensi Manuel Akanjin maalilla hetkellisesti eron kolmeen maaliin, mutta ilta oli kuitenkin Goncalo Ramosin.

Ramos viimeisteli täydellisen iltansa kolmannella maalilla 67. minuutilla, jälleen Felixin syötöstä. 5–1.

Murskajaisissa loppulukemat 6–1 viimeisteli AC Milanin tähtihyökkääjä Rafael Leão, joka laukoi kierteisen pallon takakulmaan rankkarialueen kulmasta.

Portugali kohtaa MM-kisojen puolivälieräottelussaan Marokon.