Mainos

Pörssipäivä: Nokia pudotti tulosta

Helsingin pörssi painui Nokian vetämänä melkein 3 prosenttia miinukselle. Nokian kurssia laskivat iltapäivällä markkinoilla liikkuneet huhut, joiden mukaan eräät luokituslaitokset olisivat alentaneen arviotaan matkapuhelinvalmistajien näkymistä. Vahvistusta huhuille ei tullut, mutta myös Ericssonin kurssi tippui Tukholmassa samasta syystä.

Iltaa kohti Nokian hinta elpyi hieman, mutta jäi kuitenkin nelisen prosenttia eilistä alemmas. Päätöskurssi 48,30 euroa oli 2,08 euroa entistä halvempi. Hex-indeksi putosi 2,92 prosenttia 13351,14 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi oli vain 0,43 prosentin laskussa ja vaihtoa kertyi melko laimeasti, vain noin 650 miljoonaa euroa. Soneran kurssi liikahti 0,40 eurolla ylöspäin 23,95 euroon.

Päivän osavuosituloksista myönteisimmän vastaanoton sai Huhtamäki Van Leer, jonka kurssi nousi noin 7 prosenttia 28,90 euroon. TH Tiedonhallinnan osake taas halpeni yli kymmeneksen 1,83 euroon.

Keskeisistä toimialoista tele- ja elektroniikkasektori painui Nokian vuoksi 3,6 prosenttia miinukselle. Myös F-Secure oli melkein 8 prosentin laskussa ja halpeni 5,75 euroon. Metsäyhtiöiden kurssit olivat 0,49 prosentin laskussa, mutta metalliyhtiöt kallistuivat 0,2 prosenttia. Pankki- ja rahoitussektori ylsi myös niukat 0,1 prosenttia plussalle.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.