Maustamisessa käytetään amerikkalaistyyppistä BBQ-tapaa, jossa lihaa valellaan marinadilla kypsennyksen aikana. Hyvän paistovärin saat, kun muistat kuivata lihan ennen grillaamista, eikä ylimääräinen neste jää lihan ja parilan väliin kiehumaan.
Tarvitaan:
Atria n.500 g Naturell Viljaporsaan sisäfilee
Tee näin:
Puhdista filee kalvoista, kuivaa pinta ja suihkuta öljyllä. Valele grillattua pintaa mangomarinadilla ja pyöritä fileitä, kunnes kaikki ovat ruskistuneita ja kastikkeella valeltuja.
Kokonaisesta fileestä saadaan mehukas käyttämällä epäsuoraa grillaustapaa: Sammuta lihan alla olevat polttimot ja pidä sivussa olevat lämmöt päällä. Sulje grillin kansi ja kypsennä, kunnes lihalämpömittari osoittaa 65°C:tta (naudanlihassa 57°C). Kääri filee kevyesti folioon loppumarinadin kanssa ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Epäsuora grillaus onnistuu sekä isolla kaasugrillillä että perinteisellä pallogrillillä.
Mangomarinadi:
0,5 dl ruokaöljyä
1 dl mangososetta purkista
0,5 dl soijaa
0,5 dl sinappia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
Sekoita aineet ja valele paistettavaa tuotetta grillauksen aikana.
Reseptin tarjoaa: Atria