Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Porsas-kaalipata ja puolukka-omenavaahto

Julkaistu 18.01.2005 06:00(Päivitetty 18.01.2005 11:32)

possu-kaalipata

possu-kaalipataRuokala

Porsas-kaalipata

  • 400 g porsaanpaistisuikaleita
  • 1 pkt pekonia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 300 g valkokaalia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl lihalientä

Suikaloi kaali, lohko sipuli ja paloittele porkkana. Kuumenna pata liedellä ja ruskista suikaloitu pekoni sekä paistisuikaleet. Lisää sipulilohkot, hienonnettu valkosipuli, kaali ja porkkanat. Anna kasvisten kuullottua hetki ja lisää mausteet. Sekoita myös jauhot tasaisesti joukkoon. Lisää lihaliemi, siirappi sekä soija pataan ja hauduta pataa liedellä miedolla lämmöllä n. 40 min. Tarkista maku ja tarjoile.

puolukka-omenavaahtopuolukka-omenavaahtoRuokala

Puolukka-omenavaahto

  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl puolukoita
  • 1 punaposkinen omena
  • 2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa

Murskaa puolukat haarukalla ja sekoita siirappi tai hunaja puolukoiden joukkoon. Raasta omena hienoksi. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kaikki ainekset varovasti keskenään. Jaa jälkiruoka annoskulhoihin ja koristele esimerkiksi raastetulla suklaalla.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lisää aiheesta:

Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässäSaitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiiniaTutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneilleTämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä

  • 10:13
    Verkkohuijaukset

    Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä