Porsas-kaalipata ja puolukka-omenavaahto

possu-kaalipata

Porsas-kaalipata

  • 400 g porsaanpaistisuikaleita
  • 1 pkt pekonia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 300 g valkokaalia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl lihalientä

Suikaloi kaali, lohko sipuli ja paloittele porkkana. Kuumenna pata liedellä ja ruskista suikaloitu pekoni sekä paistisuikaleet. Lisää sipulilohkot, hienonnettu valkosipuli, kaali ja porkkanat. Anna kasvisten kuullottua hetki ja lisää mausteet. Sekoita myös jauhot tasaisesti joukkoon. Lisää lihaliemi, siirappi sekä soija pataan ja hauduta pataa liedellä miedolla lämmöllä n. 40 min. Tarkista maku ja tarjoile.

Puolukka-omenavaahto

  • 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl puolukoita
  • 1 punaposkinen omena
  • 2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa

Murskaa puolukat haarukalla ja sekoita siirappi tai hunaja puolukoiden joukkoon. Raasta omena hienoksi. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kaikki ainekset varovasti keskenään. Jaa jälkiruoka annoskulhoihin ja koristele esimerkiksi raastetulla suklaalla.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja