Poron sisäfilee
- 600 g poron sisäfilettä
- suolaa
- mustapippuria
- voita paistamiseen
Poista fileestä kalvo. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista kovassa voissa kauttaaltaan kauniin ruskeaksi n. 2-3 minuuttia. Anna fileen vetäytyä liinan tai folion alla ennen leikkaamista, jotta kypsyyden tasaantuvat. Isot fileet kannattaa laittaa uuniin jatkokypsymään.
Papumuhennos
- 200g ylikypsää possunkylkeä
- 2 dl liotettuja mustapapuja
- 2 rkl sokeria
- 1 salottisipuli
- 1 dl portviiniä
- 2 dl lihalientä
- 1 oksa persiljaa suolaa
Leikkaa kylki kuutioiksi. Paista rapeaksi, aloita kylmällä pannulla. Valuta siivilässä rasva pois. Sulata sokeri kattilassa. Lisää sipuli-renkaat, liemi ja portviini. Keitä lähes siirapiksi. Liota papuja vähintään 8-10 tuntia. Keitä pavut vedessä lähes kypsäksi, valuta vesi pois. Sekoita pavut, siirappi ja kuutioitu possunliha. Mausta suolalla ja lisää lopuksi leikattu persilja.
Punasipuli-vinaigrette
- ½ punasipuli
- 5 lehteä ruohosipulia
- 2 lehteä romaine-salaattia
- ½ dl oliiviöljyä
- ¼ dl balsamicoa
- ½ dl pinjansiemeniä
- suolaa
- pippuria
Pienennä punasipuli. Laita kuumaan kuivaan kattilaan. Lisää oliiviöljy ja balsamico. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemenet pannulla. Pienennä ruohosipuli. Sekoita sipuli, pinjansiemenet ja ruohosipuli keskenään. Tarjoa romaine-salaatin kera.
(Liemessä 23.3.2006)