Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Poron sisäfilee, papumuhennos sekä punasipuli-vinaigrette

Poron sisäfilee
Poron sisäfileeMTV3
Julkaistu 23.03.2006 00:00

Poron sisäfilee

  • 600 g poron sisäfilettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita paistamiseen

Poista fileestä kalvo. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista kovassa voissa kauttaaltaan kauniin ruskeaksi n. 2-3 minuuttia. Anna fileen vetäytyä liinan tai folion alla ennen leikkaamista, jotta kypsyyden tasaantuvat. Isot fileet kannattaa laittaa uuniin jatkokypsymään.

Papumuhennos

  • 200g ylikypsää possunkylkeä
  • 2 dl liotettuja mustapapuja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl portviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 oksa persiljaa suolaa

Leikkaa kylki kuutioiksi. Paista rapeaksi, aloita kylmällä pannulla. Valuta siivilässä rasva pois. Sulata sokeri kattilassa. Lisää sipuli-renkaat, liemi ja portviini. Keitä lähes siirapiksi. Liota papuja vähintään 8-10 tuntia. Keitä pavut vedessä lähes kypsäksi, valuta vesi pois. Sekoita pavut, siirappi ja kuutioitu possunliha. Mausta suolalla ja lisää lopuksi leikattu persilja.

Punasipuli-vinaigrette

  • ½ punasipuli
  • 5 lehteä ruohosipulia
  • 2 lehteä romaine-salaattia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ dl balsamicoa
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • suolaa
  • pippuria

Pienennä punasipuli. Laita kuumaan kuivaan kattilaan. Lisää oliiviöljy ja balsamico. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda pinjansiemenet pannulla. Pienennä ruohosipuli. Sekoita sipuli, pinjansiemenet ja ruohosipuli keskenään. Tarjoa romaine-salaatin kera.

(Liemessä 23.3.2006)

Lisää aiheesta:

Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansaOletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyySuomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen16:59
    Google

    Google julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa

  • Eilen16:52
    Meikit

    Oletko "väsynyt tyttö"? Näin trendimeikki syntyy

  • Eilen14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen13:31
    Kissat

    Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta