Porkkanasosekeitto ja vadelmapannari 29.10.2001

Toim Kati Nappa

Porkkanasosekeitto

1 l vettä + kasvisliemikuutio tai 2 rkl kasvisfondia
n.600 g paloiteltuja kasviksia (1 jauhoinen peruna, 1 sipuli, 4-5 porkkanaa, pala oranssinväristä kurpitsaa)
½ tl suolaa
1 tl timjamia
ripaus chiliä (50-100 g sulatejuustoa tai inkivääriraasteella maustettua tuorejuustoa)
(100-150 g palvi- tai keittokinkkusuikaleita)

1. Kuori kasvikset ja paloittele ne. Nosta kattilaan ja lisää vesi ja timjami ja keitä kunnes ovat pehmeitä.
2. Soseuta ja mausta suolalla ja ripauksella chiliä.
3. Jos haluat, lisää keiton joukkoon sulatejuustoa nokareina ja kuumenna kunnes se sulaa tai tarjoa erikseen inkivääriraasteella maustettua tuorejuustoa.
4. Keiton kanssa maistuu ruisleipä ja kinkku sen päällä tai kinkun voit myös lisätä keiton joukkoon ohuen ohuina suikaleina.

Vadelmapannari

½ l maitoa
1 dl sämpyläjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja
2-3 munaa
ripaus suolaa ja sokeria

pinnalle:

1 pss pakastevadelmia
3-4 rkl sokeria
1. Voitele uunipannu juoksevalla margariinilla tai käytä leivinpaperia.
2. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna niiden turvota jonkin aikaa.
3. Lisää sokeri ja suola ja munat yksitellen vatkaten tai vatkaa ne ensin vaahdoksi ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan.
4. Kaada taikina vuokaan ja levitä jäiset marjat päälle. Ripottele pinnalle sokeria.
5. Paista 225 asteessa kauniin ruskeaksi 20-30 min. Pannari maistuu parhaalta lämpimänä tai haaleana

Lue myös:

    Uusimmat