Poliisin sivuilla 60 000 yhtäaikaista kävijää - nettisivut kaatuivat

Poliisin, sisäministeriön ja rajavartiolaitoksen nettisivut eivät ole toimineet useaan tuntiin tänään. Sivut kaatuivat pian sen jälkeen kun keskusrikospoliisi oli kertonut julkaisevansa vuotolistan tietoja netissä.

Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotosen arvion mukaan sivut kaatuivat, kun poliisin nettisivuille yritti samanaikaisesti 60 000 eri kävijää.

– Poliisin sivut kaatuivat, kun niin moni yritti samanaikaisesti nettisivuille. Kun poliisin sivut kaatuvat, niin ne vaikuttavat myös rajavartiolaitoksen ja sisäministeriön sivuihin, Luotonen kertoo MTV3 Uutisille.

Nettiviestissä kerrottiin tänään, että taannoisen tietomurron ja tietojen julkaisun takana olisi Anonymous Finland -hakkeriryhmä. Poliisi ei ole vahvistanut, että kyseinen ryhmä olisi Suomen laajimman tietovuodon takana.

"Erittäin kiusallista"

Tietotekniikan asiantuntijan Petteri Järvisen mukaan nettisivujen kaatuminen on poliisille kiusallista.

– Jos kysyntä on liian suurta, siihen täytyy poliisinkin osata varautua, niin etteivät sivut kaadu missään tilanteessa, Järvinen sanoo.

Tilanne on Järvisen mukaan vakava.

– Olen hämmästynyt siitä, että poliisilla on Facebook-sivu, jota ei saa nurin millään. Siellä ei ollut mitään tiedotetta tästä asiasta. Jos poliisi lakkaa toimimasta verkossa, niin sehän on aika vakava tilanne viranomaispalvelun ja lainvalvonnan kannalta. Silloin pitäisi ilman muuta käyttää sosiaalisen median nettipalveluita.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat