Mainos

Keskusrikospoliisi julkaisee vuotolistan sivuillaan

Keskusrikospoliisi julkaisee verkkosivuillaan supistetun version lauantaina internettiin vuodetusta henkilötietoja sisältäneestä listasta.

www.poliisi.fi/krp-osoitteessa julkaistavasta luettelosta on poistettu muut tiedot paitsi etunimi ja syntymäaika. Keskusrikospoliisi ohjeistaa niitä henkilöitä, jotka epäilevät olevansa listalla, ottamaan yhteyttä asuinpaikkakuntansa paikallispoliisiin.

Poliisi painottaa, että jos omat henkilötiedot ovat listalla, on syytä seurata tavanomaista tarkemmin postia, sähköpostia, laskuja sekä pankki- ja luottotilejä. Jos niissä ilmenee väärinkäytöksiä, asiasta pitää tehdä rikosilmoitus paikallispoliisille.

Poliisi: Älä anna henkilötietojasi sivustoille

Keskusrikospoliisi varoittaa antamasta henkilötietoja sivustoille, joissa tarjotaan mahdollisuutta tarkistaa, ovatko omat tiedot internetissä julkaistujen joukossa. Myöskään mitään lisätietoja ei pidä antaa, jos listalla olleilta pyydetään eri tekosyiden varjolla esimerkiksi salasanoja tai pankkitunnuksia. Kyseessä on todennäköisesti huijausyritys.

Poliisi muistuttaa, että alkuperäistä henkilötietoluetteloa ei saa julkaisemista internetissä tai muualla, sillä silloin saattaa syyllistyä rikokseen. Jopa listan hallussapito saattaa olla rikos. Lisäksi listan nähneet henkilöt ovat vaitiolovelvollisia sen sisällöstä.

Henkilötietojen kokoamiseen ja julkaisemiseen liittyviä vihjetietoja voi antaa poliisin Nettivinkki-järjestelmän kautta.

Keskusrikospoliisi tutkii lauantaista henkilötietojen julkaisemista internetissä epäiltynä törkeänä tietomurtona ja henkilörekisteririkoksena.

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 7.11.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.