Poliisilta lisätietoja Espoon Mäkkylän räjähdyksestä: asukas suuntasi räjähteet tarkoituksella päin poliiseja

8:47
Näin tapauksen tutkinnanjohtaja kommentoi rikosepäilyä tuoreeltaan

Keskusrikospoliisi ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ovat jatkaneet viime viikon maanantaina Espoon Mäkkylässä tapahtuneiden murhan yritysten tutkintaa. Kaksi poliisia ja huoltomies loukkaantuivat lievästi, kun asunnon oveen asetettu räjähdepanos räjähti.

Esitutkinnan perusteella poliisi olettaa, että asukas oli laittanut oveen räjähdepanoksen nimenomaan poliiseja varten.

Kaksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimiestä loukkaantui lievästi räjähdyksessä, kun he olivat menossa tehtävälle Ruutikellarintiellä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon. Päivä oli 25. toukokuuta.

Kun he avasivat ulko-oven, siihen kytketty räjähdepanos räjähti ja rikkoi oven. Poliisien lisäksi kiinteistöyhtiön huoltomiehelle koitui räjähdyksestä lieviä vammoja.

– Poliisi tekee asiassa vielä kuulusteluja ja teknistä tutkintaa muun muassa räjähdepanoksen ja -mekanismin osalta. Murhan yrityksistä epäillyllä miehellä ei ollut rikostaustaa, eikä teon motiivista ole tietoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisin tiedotteessa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että noin 40-vuotias asukas oli kuollut jo ennen poliisipartion paikalle saapumista. Miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja