Poliisilla oli tämänkin näköisiä menopelejä vuosituhannen alussa: "Ei mikään lälläripyörä"

Moottoripyöräpoliisi ajoi lähes 200 km/h Itäväylällä 0:45
Eipä ole lälläripyörä tämäkään: Moottoripyöräpoliisi lähti kaaharin perään, ja vauhti nousi Itäväylällä lähes 200 kilometriin tunnissa.

Poliisin kaluston väritys on muuttunut melkoisesti vuosituhannen alusta.

Ylikomisario Sami Hätösen ottamat upeat poliisiautokuvat ovat tuttuja monille suomalaisille sosiaalisesta mediasta. Hätönen on taltioinut poliisin työtä ja työkaluja koko uransa ajan, ja hän on julkaissut Instagram-tilillään satoja poliisiaiheisia kuvia.

Hätönen julkaisi somessa perjantaina valokuvan lähes kahdenkymmenen vuoden takaa. Vuonna 2005 otetussa kuvassa on poliisin Piaggio-merkkinen skootteri. Tuolloin skoottereita oli Hätösen mukaan käytössä lähinnä Etelä-Suomen läänissä.

Kuvassa oleva 500-kuutioinen malli korvasi aiemmat 250-kuutioiset poliisin tarvittua ajokeiltaan enemmän tehoa ja kuljetuskapasiteettia. Myöhemmin merkkikin vaihtui Yamahaan, ja skootterit alkoivat yleistyä Helsingissäkin.

"Ei mikään lälläripyörä"

Hätönen kertoo MTV Uutisille, että vaikka skootteritkin olivat poliisin silloisen värityksen mukaisesti pääosin valkoisia, mahtui joukkoon myös muutama tummansininenkin yksilö. Niitä ylikomisario pitääkin erityisen tyylikkäinä.

– Ei mikään lälläripyörä, vaikka nykyään nämä ovatkin korvautuneet paremmalla kalustolla, Hätönen toteaa Instagramissa.

Nykyisin poliisin käytössä ei enää ole skoottereita. Ne on korvattu muun muassa enduromallisilla moottoripyörillä ja mönkijöillä.

Katso julkaisu alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat