Mainos

Poliisin skootterien ja prätkien uusi värimaailma esittelyssä – "kyllä kai se ihan tyylikäs on"

1:14

Poliisin kaksipyöräiset saavat maijojen tapaan keltaisen kuvioinnin. Moottoripyörien ja skoottereiden väritys uusitaan viimeistään tämän kesän ajokauden jälkeen.

MTV Autot kävi tutustumassa kaksipyöräisten uuteen väritykseen sekä uusiin malleihin. Videolla esitellään moottoripyörien ja skoottereiden uusittu ulkoasu. Lisäksi videolla näkyy poliisin polkupyörä, jolla poljetaan työvuoron aikana useita kymmeniä kilometrejä.

Moottoripyöräpoliisit saivat alleen uudet KTM 1190 Adventure -mallit, joita on tullut käyttöön tälle kesälle viisi kappaletta. Vanhempi konstaapeli Markku Kekkonen kertoo, että edellinen malli oli huomattavasti korkeampi.

– Tämä on mukavampi, koska tässä jalat ylettävät hyvin maahan. Kaupunkiajossa tätä on helpompi käsitellä, kun joutuu paljon pysähtelemään. Samoin sitä on helpompi käsitellä henkilöetsinnöissä pihoilla ja metsässä.

Kekkonen toimii kenttäyksikön moottoripyöräpoliisina eli tukee autopartioiden toimintaa.

– Jos esimerkiksi joku henkilö hylkää auton ja lähtee juoksemaan metsään tai talojen pihoille, niin me osallistumme etsintätehtäviin. Sitten tietysti valvomme kaksipyöräisiä, kuten mopoja ja moottoripyöriä. Jos aikaa on, suoritamme myös liikenteen valvontaa, hän selventää tehtäviään.

Markku Kekkonen on nyt toista kesää moottoripyöräpoliisina, jota ennen hän työskenteli viisi kesää skootteripoliisina. Poliisina hän on työskennellyt 17,5 vuotta.

Moottoripyörä- ja skootteripoliisien ajokausi vaihtelee keleistä riippuen. Kekkosen mukaan joskus ajetaan vielä joulukuussakin.

– Meillä on kahden päivän lämmittelyajot Räyskälän radalla, minkä jälkeen alkaa ajokausi. Yleensä lämmittelyajot alkavat etelästä päin, kun täällä tulee kesä vähän aikaisemmin.

– Meillä on ollut nyt reilun kuukauden verran ajokausi ja ajamme niin pitkään kuin kelit sallivat.

Mitä mieltä vanhempi konstaapeli sitten on moottoripyöränsä uudesta värityksestä?

– Kyllä kai se ihan tyylikäs on. Värillä ei ole väliä, mutta ilmeisesti tämä heijastava keltainen pinta voi lisätä hieman turvallisuutta, kun me joudumme joskus jättämään auton, moottoripyörän tai skootterin johonkin hankalaan paikkaan. Ehkä se estää niitä vaaratilanteita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.