Poliisille merkittävästi paranneltuja moottoripyöriä: "Samat toiminnot kuin poliisiautoissa"

Moottoripyöräpoliisi kuvasi uskomattoman takaa-ajon 23:51
Hurjimpia takaa-ajovideoita Suomesta koskaan? Moottoripyöräpoliisi kuvasi hengästyttävän ja hengenvaarallisen jahdin Espoossa ja Helsingissä kesällä 2017.

Poliisihallitus tiedottaa, että poliisin käyttöön on hankittu 13 ajoneuvotietokoneella varustettua moottoripyörää.

Poliisihallituksen materiaalihallintopäällikkö Jussi Kiiski hehkuttaa tiedotteessa uuden suorituskyvyn tarjoamaa tehostusruisketta poliisin liikenneturvallisuustyölle.

– Moottoripyöriin asennetut ajoneuvotietokoneet lisäävät poliisin liikennevalvontakykyä moottoripyöräkaluston osalta huomattavasti. Moottoripyörien ajoneuvotietokoneissa on samat toiminnot kuin poliisiautoissa, eli muun muassa rekisterikilpiä lukeva kamera ja keskinopeusmittaus, Kiiski toteaa.

Yhteensä uusia moottoripyöriä on alkaneelle ajokaudelle hankittu 20. Ajoneuvotietokoneella varustetut mootoripyörät ovat Kawasaki Ninja H2 SX SE -mallisia ja muut Kawasaki Ninja 1000SX- ja Versys 1000SE -moottoripyöriä.

Suorituskyvyltään poliisimoottoripyörät ovat samanlaisia kuin kaupasta löytyvät pyörät, vain varustelu on erilainen.

– Mitään virityksiä poliisin pyöriin ei tehdä, pyörät ainoastaan varustellaan poliisin käyttöön sopiviksi, komisario Hannu Kontola kertoi MTV Uutisille huhtikuussa.

Ajoneuvotietokoneella varustettuja moottoripyöriä on ollut ennen tätä hankintaa poliisin käytössä vain muutamia. Yhteensä moottoripyöriä poliisilla on 165, joista lähes puolet ovat Poliisiammattikorkeakoulun koulutuskäytössä.

Lähde: Poliisihallitus

Lue myös:

    Uusimmat