Poliisi varoittaa tielle pomppivista peuroista – keskiviikkona pelti rämisi jopa 17 kertaa Länsi-Uudellamaalla: "Kolaririski on suurimmillaan aamu- ja iltahämärissä"

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa autoilijoita peuroista. Keskiviikkona Länsi-Uudellamaalla peurakolareita sattui lähes 20 kappaletta.

Peurakolarikausi on vilkkaimmillaan Länsi-Uudellamaalla. Tämän osoittavat myös kolaritilastot, sillä eilen keskiviikkona alueella tapahtui yhteensä 17 peurakolaria. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan kolareita näyttäisi sattuvan myös tänään.

Runsastunut peurakanta, marraskuulle ajoittuva kiima-aika sekä metsissä liikkuvien metsästäjien yhteisvaikutus lisäävät peurojen liikkuvuutta ja sitä kautta kolaririskiä. Tämän vuoksi autoilijoiden on syytä olla entistäkin tarkkaavaisempia ratin ja penkin välissä.

- Hämärä tai heikentynyt näkyvyys sääolosuhteiden vuoksi vaikeuttaa myös peurojen havaitsemista. Kolaririski onkin suurimmillaan aamu- ja iltahämärissä, komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo.

Autoilijoiden onkin syytä kiinnittää erityishuomiota tilannenopeuteen. Kun keventää kaasujalkaansa, reagointiaika myös pitenee. 

– Peura myös liikkuu niin nopeasti, että useista kojelautakameratallenteista on ollut havaittavissa, ettei kuljettaja ole ehtinyt reagoida yhtään ennen törmäystä, Kantola huomauttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat