Mainos

Poliisi varoittaa tielle pomppivista peuroista – keskiviikkona pelti rämisi jopa 17 kertaa Länsi-Uudellamaalla: "Kolaririski on suurimmillaan aamu- ja iltahämärissä"

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa autoilijoita peuroista. Keskiviikkona Länsi-Uudellamaalla peurakolareita sattui lähes 20 kappaletta.

Peurakolarikausi on vilkkaimmillaan Länsi-Uudellamaalla. Tämän osoittavat myös kolaritilastot, sillä eilen keskiviikkona alueella tapahtui yhteensä 17 peurakolaria. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan kolareita näyttäisi sattuvan myös tänään.

Runsastunut peurakanta, marraskuulle ajoittuva kiima-aika sekä metsissä liikkuvien metsästäjien yhteisvaikutus lisäävät peurojen liikkuvuutta ja sitä kautta kolaririskiä. Tämän vuoksi autoilijoiden on syytä olla entistäkin tarkkaavaisempia ratin ja penkin välissä.

- Hämärä tai heikentynyt näkyvyys sääolosuhteiden vuoksi vaikeuttaa myös peurojen havaitsemista. Kolaririski onkin suurimmillaan aamu- ja iltahämärissä, komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo.

Autoilijoiden onkin syytä kiinnittää erityishuomiota tilannenopeuteen. Kun keventää kaasujalkaansa, reagointiaika myös pitenee. 

– Peura myös liikkuu niin nopeasti, että useista kojelautakameratallenteista on ollut havaittavissa, ettei kuljettaja ole ehtinyt reagoida yhtään ennen törmäystä, Kantola huomauttaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja