Mainos

Poliisi varoittaa huijarista: Poliisina esittäytynyt mies onki verkkopankkitunnuksia Kiteellä

Itä-Suomen poliisin mukaan Pohjois-Karjalan Kiteellä on viime viikkojen aikana yritetty onkia verkkopankkitunnuksia puhelimitse. 

Poliisin mukaan kahdelle kiteeläisnaiselle on soitettu ja udeltu verkkopankkitunnuksia. Soittaja on esittäytynyt poliisiksi ja kertonut pankkiin kohdistuvista verkkopankkihyökkäyksistä.

Ensimmäisessä puhelussa helmikuun lopulla huijausyritys oli tyssännyt alkuunsa, koska puheluun vastannut nainen ei käytä verkkopankkia lainkaan. Viime perjantaina toiselle paikkakuntalaiselle naiselle soitettu puhelu oli myös tulokseton huijarille, koska nainen oli kieltäytynyt antamasta pankkitunnuksiaan. 

Poliisi kertoo, että toinen nainen on ilmeisesti joutunut jo kahdesti huijausyrityksen kohteeksi. Aikaisemmassa puhelussa mies oli kysellyt hänen henkilötunnustaan. Tammikuussa naiseen oli myös otettu yhteyttä sähköpostitse, jolloin viestissä oli kyselty sähköpostin tunnusta ja salasanaa. Sähköpostissa lähettäjän nimenä oli käytetty "Soneran tekninen tuki, Viro". Tämäkin huijausyritys on ollut tulokseton, kertoo poliisi. 

Poliisi muistuttaa, ettei poliisi milloinkaan kysy kansalaisten verkkopankkitunnuksia, sähköpostitunnuksia eikä salasanoja. Niitä ei myöskään tule luovuttaa ulkopuolisille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.