Katujengi hakkaa lapsia ja nuoria Itä-Helsingissä

Poliisi selvittää muun muassa Itä-Helsingissä riehuvan nuorisojengin toimintaa. Jengi on käyttänyt joissain tapauksissa silmitöntä väkivaltaa sivullisiin ihmisiin, lähinnä lapsiin ja nuoriin.

Poliisin mukaan jengi koostuu kymmenistä noin 13-18-vuotiaista nuorista, joista suurin osa on eri etnisistä ryhmittymistä. Väkivallantekoja ja ryöstöjä on sattunut Itä-Helsingin Herttoniemen ja Vuosaaren välisen alueen lisäksi erityisesti Alppipuistossa lähellä Kallion kaupunginosaa.

– Poliisilla on ollut noin parikymmentä epäiltyä kiinniotettuna ja Helsingin käräjäoikeus on vanginnut neljä, kertoo ylikomisario Tuomo Lotta Helsingin poliisilaitokselta MTV Uutisten haastattelussa.

Kaikkiaan tapauksia on sattunut jo noin 70. Poliisi on selvittänyt osan tapauksista, mutta osa on myös selvittämättä. Lotta myöntää, että tapauksia saattaa sattua vielä lisää.

– Tilanne on kohtuullisen raju nyt, mutta olemme päässeet kiinni jutun ytimeen.

Viranomaiset ovat olleet asiassa yhteistyössä. Helsingin kaupungin sosiaalitoimen poliisille lähettämän viestin mukaan nuorten käyttämä väkivalta on joissakin tapauksissa ollut erittäin rajua ja siihen on liittynyt jonkinlaista peliä.

– Pisteitä saa siitä, jos saa ensimmäisellä lyönnillä maahan. Päähän potkimista, pään päällä hyppimistä, käytetään muun muassa pesäpallomailoja, jotka on hankittu tai ostettu tähän tarkoitukseen, nettiin vuotaneessa viestissä kuvataan.

Poliisin mukaan tällainen pisteenlasku ei ole paljastunut kuulusteluissa, mutta poliisin mukaan on viitteitä siitä, että nuoret ovat puhuneet pisteistä sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalitoimen viestin mukaan pisteitä saa myös siitä, jos uhri on erityisen heikko tai arka.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja